Posted on

Virágos anyák napja

A tavalyi vagány kockás anyák napi cuccok után idén nagyon romantikus hangulatban voltam, így az idei anyák napja nálam pasztell virágos-romantikus-kertbenbazsarózsákközöttteázgatós hangulatúra sikeredett… először is megterveztem a virágos papírt – és rájöttem, mintás papírt tervezni egyáltalán nem könnyű… A jó öreg Escher tudhatott valamit, amit én nem, de azért igyekeztem… 🙂 A cuccokat még nem volt időm itthon megcsinálni, így amint készen lesznek frissítem a bejegyzést és teszek fel fotókat. Addig is leírom mindennek az elkészítését, remélem sikerül így hajnali egykor érthetően fogalmaznom…

Először is jöjjön a romatikus hangulat mega-giga megtestesítője, a virágmintás teáskanna-üdvözlőlap. Katt a kis képre, töltsd le a sablont és nyomtasd ki műszaki rajzlapra.

 

 

 

 

 

 

 

A pdf-file-ban kétféle sablont találsz, egy virágos és egy barna kannát, mindkettőre lehet kis virágokat és levélkéket ragasztani kiegészítésnek. A neked tetsző változatot vágd ki, és elsőként a két teáskannát ragaszd össze úgy, hogy a közepén nem tesze bele ragasztót, csak a fület és a kanna csőrét ragaszd össze. Eztuán vágj ki szintén keményebb papírból egy 6*8 cm-es téglalapot és ragaszd a rövidebbik oldalát a teáskanna fedelének hátoldalára úgy, hogy a kis fedél legalján egy kb fél cm-es felületen ne legyen ragasztás. Erre a fehér kis lapra írj valami kedves anyák napi üzenetet és dugd be a két teáskanna közé (ha jól csináltad a ragasztást, be tudod dugni a papírt.) A fedél alját – ahol nem ragasztóztuk meg – nem kell bedugni a két kanna közé, hanem lógjon rá a kannára. Ezután a kis ovális címkét ragaszd a teáskanna közepére, tetszés szerint ragasztgasd körbe a virágokkal és levelekkel. Írj szép megszólítást a címkére és már kész is vagy a teáskanna alakú üdvözlőlappal.

Az anyák napjára tervezett könyvjelzők több mintával készültek el, valamint van olyan is, amire rá kell ragasztani a kiegészítő virágocskákat és leveleket. Természetesen nem kell az összeset megcsinálni, bár ha az anyukád több könyvet is olvas, akkor jól jön neki a sok könyvjelző.:-)

A szokásos módon katt a kis képre, nyomtasd ki vastag papírra a könyvjelzőket vágd ki a neked tetszőt/tetszőket amelyiket akarod, tetszés szerint díszítsd fel. Fotók hamarosan, de addig is a tavalyi leírás segíthet az elkészítésben….

 

 

 

 

 

Az anyák napi ajándéktasak is többféle variációban készült: van színes virágos, van barna virágos és van barna egyszínű. Úgy gondolom, hogy ha a teáskannás üdvözlőlapból a virágos verziót választottuk, akkor az ajándéktasakból érdemes a barnát választani, de a könyvjelző megint lehet a virágos, stb. Így tudunk még több változatosságot csempészni az ajándékba.

A tasak esetében is katt a kis képre, töltsd le a file-t. Itt is többféle variációból választhatsz, nyomtasd ki a neked szimpi verziót. A tasak elkészítésének menete is le van írva a pdf-ben, így most nem részletezném, de nagyjából megegyezik a tavalyi anyák napi tasakéval.

 

 

 

 

 

A végeredmény valahogy így fog kinézni (eltekintve a baromi rossz színminőségű fotótól…):

Tipp: ha új ruhát veszel, a felsőkben szokott lenni a vállrészen az az édes vékoly kis selyemszalag – ami megakadályozza hogy a ruha lecsússzon a vállfáról, vagy valami ilyesmi… ezt a szalagot vágd le és jól tett el. Az ajándéktasakokat remekül le lehet zárni velük. 🙂

A tavalyi anyák napi kuponfüzetnek nagyon nagy sikere volt, rengetegen töltötték le – amúgy ezt nem is gondoltam volna… A tavalyi sikeren felbuzdulva a kuponfüzetecskét is újradizájnoltam, szintén a virágzabáló romantikus hangulatúra, de a kupontartó tok most barna virágos lett, ebből csak ez az egy vrzió van, viszont ezt is ki lehet dekorálni. Az elkészítését tavaly már részletesen leírtam az anyák napi kuponfüzetnél, szóval előbb katt a kis képre és töltsd le a file-t, majd katt a fenti linken és ott találod az instrukciókat.

 

 

 

 

 

 

 

Bónusztermékként jöjjön végül egy anyák napi kis papírszatyor. Ezt mindenféleképpen 2 A4-es papírra kell kinyomtatni, mert nagyobbnak kell lennie, hogy valami értékelhető mennyiségű vagy terjedelmű ajándék elférjen benne. Szóval itt  is katt-letölt-kinyomtat-kivág. Ezután az első oldalon lévő fél-zacsi jobb oldalán levő kis fülecskét ragaszd a második oldalon lévő fél zacsi bal oldalára. Így egyben lesz a sablon. Ezután értelemszerűen állítsuk össze a zacsit (z az “értelemszerűen” kifejezés elég idegesítő, olyan, mintha folyton lenézne az az illető, aki ezt mondja… Grrr…) Naszóval: nemsokára mellékelek fotókat is az összerakásról.

 

 

 

 

 

 

 

Nálam egyelőre ennyi az idei anyák napja, mindenkinek nagyon jó alkotást kívánok! Én részemről megyek és beáztatok ételfestékbe egy rózsát…