Posted on 4 hozzászólás

Kuponok anyák napjára

Fiatal, de már gyakorló anyaként egyre inkább úgy gondolom, hogy nincs nagyobb ajándék egy anya számára, mint az idő, pontosabban a zavartalanul, pihenéssel eltöltött idő. Az anyák napi kuponokkal a szorgalmas gyerkőcök pont ezzel a kinccsel ajándékozzák meg elcsigázott szülőjüket (magamból kiindulva általánosítok, hogy minden anya többé-kevésbé elcsigázott. Aki nem, az nagyon szerencsés…)hiszen átvállalhatnak tőle mindenféle házimunkát, valamint apró kedves szívességeket adnak cserébe egy-egy kuponért. A kuponokat a gyerekek ajándékozzák oda az anyukájuknak, és választhatnak, hogy előre beírt ígéreteket ajándékoznak, de az üres kuponokba is beleírhatnak saját ötleteket. Esetleg odaadják anyának az üres kuponokat, és anya írja bele a saját kívánságait (a gyerekek helyében én azért vigyáznék ezzel az utóbbival… :-D)

A letölthető sablonban található egy oldalnyi előre megírt kupon és található egy oldalnyi üres kupon. Valamint található a kuponoknak egy kis tartódobozka sablonja is és néhány díszítőelem: a már megszokott színes kis virágok valamint üres kis köröcskék, amibe rajzolni lehet. Így számtalan variáció nyílik a kuponok feldíszítésére, de természetesen feldíszítés nélkül is oda lehet adni anyának.

Először is a kis képre kattintva töltsd le a sablont:

 

 

 

 

 

 

Vágd ki a a kuponokat (tetszés szerint az előre megírt vagy az üres kuponokat) és díszítsd fel őket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. a kis virágokat vágd ki, és ragaszd az azonos színű kuponra (zöldet a zöldre, pirosat a pirosra stb.) vagy
2. vágd ki a a kis köröcskéket, ragaszd fel a kuponokra és rajzolj bele kis ábrákat (lehetőleg olyat, ami passzol a kuponon levő szöveghez) vagy
3. hagyhatod akár üresen is a kuponokat

A kuponokhoz készíthetsz kis kupontartó tasakot, ehhez vágd ki a harmadik oldalon levő sablont. Hajtogasd be a kis tasak oldalait a képen látható módon és hajtsd be az oldalt található kis fülecskéket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tasak előoldalán vagy hátoldalán levő fülecskéket ragasztózd be és ragaszd hozzá a szemközt levő fülecskét. Így kialakul a tasak formája. (a ragasztásokat nemigen lehet összenyomni, mivel a tasak nagyon keskeny, és nem fér bele az ember ujja. Én egy vonalzót dugtam a tasakba és azzal nyomogattam össze a ragasztást.) Most vágd ki a sablonon található kis fehér csíkocskát, hajtsd be a végeit a képen látható módon és a közepét alakítsd kicsit domborúra (legegyszerűbb, ha az asztal élén meghúzogatod párszor…)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tasak előoldalán látsz két halvány vékony kis csíkot, ezek jelzik, hogy hova kell ragasztani ezt a kis fehér fülecskét. Ebbe lehet majd beledugni a tasak fedőoldalának a végét. Ragaszd fel a fülecskét a tasakra (természetesen csak a két kis behajtott rész alját ragasztózd be, középen, ahol kidomborítottad, nem kell…) Ezután a kuponokat tedd bele a tasakba. (ha még maradt a nyomtatható sablonban kis virág, azt díszítésként felragaszthatod a tasakra, én most üresen hagytam a tasakot)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hajtsd előre a tasak fedelét és a kis nyelvecskét dugd át a fehér kis fülecskén. Ezzel kész az anyák napi kupon-csomag, már csak az a dolgod, hogy az ígéreteket/vállalásokat be is tartsd! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Természetesen nem muszáj a kuponokat a kis tasakban átadni. A kuponok végére lyukasztógéppel csinálhatsz lyukakat és egy szalaggal is összefűzheted őket.)

4 thoughts on “Kuponok anyák napjára

 1. […] Az üres kuponokra az anyukák írhatják fel, milyen apró szívességeket szeretnének kérni. Részletes leírásért kattints ide. Janka oldalán a papirmuhely.hu-n még több ajándék és dekorációs ötletet […]

 2. […] ezt is ki lehet dekorálni. Az elkészítését tavaly már részletesen leírtam az anyák napi kuponfüzetnél, szóval előbb katt a kis képre és töltsd le a file-t, majd katt a fenti linken és ott […]

 3. Kedves Janka!

  Nagyon tetszenek az ajándék kuponok, az oviban szeretném megcsinálni a gyerekekkel, de nem engedi letölteni.
  Tudsz segíteni?

  Köszi előre is: Fekete Tünde

  1. Kedves Tünde, igen, úgy 2014 körül a weboldal kidobta az összes olyan fájlt, aminek ékezetes betű volt a nevében. (véletlenül hagytam ilyeneket a fájlok neveiben, azóta megtanultam, hogy ez végzetes hiba…) Azóta se tudtam visszapótolni az összeset, mert nem volt időm keresgélni, hogy mit dobott ki, és mi maradt meg. Köszönöm, hogy most szóltál, mert most frissítettem a kuponokat, már letölthető. A következő évi virágmintás anyák napi kuponokat is frissítettem, ha esetleg arra is szükség lenne.
   Jó munkát! 🙂

   Üdv:Janka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .