Posted on 4 hozzászólás

Kuponok anyák napjára

Fiatal, de már gyakorló anyaként egyre inkább úgy gondolom, hogy nincs nagyobb ajándék egy anya számára, mint az idő, pontosabban a zavartalanul, pihenéssel eltöltött idő. Az anyák napi kuponokkal a szorgalmas gyerkőcök pont ezzel a kinccsel ajándékozzák meg elcsigázott szülőjüket (magamból kiindulva általánosítok, hogy minden anya többé-kevésbé elcsigázott. Aki nem, az nagyon szerencsés…)hiszen átvállalhatnak tőle mindenféle házimunkát, valamint apró kedves szívességeket adnak cserébe egy-egy kuponért. A kuponokat a gyerekek ajándékozzák oda az anyukájuknak, és választhatnak, hogy előre beírt ígéreteket ajándékoznak, de az üres kuponokba is beleírhatnak saját ötleteket. Esetleg odaadják anyának az üres kuponokat, és anya írja bele a saját kívánságait (a gyerekek helyében én azért vigyáznék ezzel az utóbbival… :-D)

A letölthető sablonban található egy oldalnyi előre megírt kupon és található egy oldalnyi üres kupon. Valamint található a kuponoknak egy kis tartódobozka sablonja is és néhány díszítőelem: a már megszokott színes kis virágok valamint üres kis köröcskék, amibe rajzolni lehet. Így számtalan variáció nyílik a kuponok feldíszítésére, de természetesen feldíszítés nélkül is oda lehet adni anyának.

Először is a kis képre kattintva töltsd le a sablont:

 

 

 

 

 

 

Vágd ki a a kuponokat (tetszés szerint az előre megírt vagy az üres kuponokat) és díszítsd fel őket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. a kis virágokat vágd ki, és ragaszd az azonos színű kuponra (zöldet a zöldre, pirosat a pirosra stb.) vagy
2. vágd ki a a kis köröcskéket, ragaszd fel a kuponokra és rajzolj bele kis ábrákat (lehetőleg olyat, ami passzol a kuponon levő szöveghez) vagy
3. hagyhatod akár üresen is a kuponokat

A kuponokhoz készíthetsz kis kupontartó tasakot, ehhez vágd ki a harmadik oldalon levő sablont. Hajtogasd be a kis tasak oldalait a képen látható módon és hajtsd be az oldalt található kis fülecskéket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tasak előoldalán vagy hátoldalán levő fülecskéket ragasztózd be és ragaszd hozzá a szemközt levő fülecskét. Így kialakul a tasak formája. (a ragasztásokat nemigen lehet összenyomni, mivel a tasak nagyon keskeny, és nem fér bele az ember ujja. Én egy vonalzót dugtam a tasakba és azzal nyomogattam össze a ragasztást.) Most vágd ki a sablonon található kis fehér csíkocskát, hajtsd be a végeit a képen látható módon és a közepét alakítsd kicsit domborúra (legegyszerűbb, ha az asztal élén meghúzogatod párszor…)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tasak előoldalán látsz két halvány vékony kis csíkot, ezek jelzik, hogy hova kell ragasztani ezt a kis fehér fülecskét. Ebbe lehet majd beledugni a tasak fedőoldalának a végét. Ragaszd fel a fülecskét a tasakra (természetesen csak a két kis behajtott rész alját ragasztózd be, középen, ahol kidomborítottad, nem kell…) Ezután a kuponokat tedd bele a tasakba. (ha még maradt a nyomtatható sablonban kis virág, azt díszítésként felragaszthatod a tasakra, én most üresen hagytam a tasakot)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hajtsd előre a tasak fedelét és a kis nyelvecskét dugd át a fehér kis fülecskén. Ezzel kész az anyák napi kupon-csomag, már csak az a dolgod, hogy az ígéreteket/vállalásokat be is tartsd! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Természetesen nem muszáj a kuponokat a kis tasakban átadni. A kuponok végére lyukasztógéppel csinálhatsz lyukakat és egy szalaggal is összefűzheted őket.)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.