Rólam

Lippai Janka vagyok, kiadványszerkesztő grafikus és egygyermekes (update: két éve már kétgyermekes) anyuka. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a hobbim egyben a munkám is, így igazán boldog embernek mondhatom magam. 🙂

Már kisgyerek korom óta szeretek rajzolni, és különleges vonzódást érzek a papír, a könyvek és a tipográfia iránt. Minden érdekel, ami papírból van, legyen az kis füzetke, doboz, dekoráció, bevásárló lista, bármi. (ez alól kivételt képeznek a számlák, a befizetendő csekkek és a buszjegyek… 🙂 ) Az élet azonban úgy alakult, hogy a grafikától és a kézügyesség iránti vonzódásomtól pár évre eltávolodtam, beiratkoztam a főiskolára és magyar tanár-könyvtárosi diplomát szereztem. Ezután könyvtárosként dolgoztam a Nemzet könyvtárában, évekig ültem több tonna papír között, de a könyvek pakolgatásán  kívül mást nem tehettem a sok papírral, ez viszont nemigen elégítette ki a kreatív énemet. Így egy őrült tavaszi napon nekivágtam életem első Photoshop tanfolyamának, és ekkor elindult a lavina. Elvégeztem egy kiadványszerkesztői tanfolyamot és a kitartó próbálkozásnak és a hihetetlen szerencsémnek köszönhetően egy nagy utazási iroda grafikusa lettem igen hamar.

Több mint tíz éve dolgozom grafikusként, ezalatt az idő alatt több száz tonnányi nyomdatermék előállítását végeztem el, de a legbüszkébb mégis arra vagyok, hogy Csányi Andi barátnőmmel megalkottuk az Anya mindent megtervez című határidőnaplót és elindíthattam ezt az oldalt is, ahol végre  teret adhatok réges-régi, a kreatívkodás és a papírok iránti szenvedélyemnek.

Az oldalamon számos ingyen letölthető vagy megvásárolható sablont és grafikát találtok.

Fogadjátok szeretettel ezt az oldalt és az alkotásaimat!

És itt van legfőbb inspirálóm, Miki, a kisfiam:

 

Fontos: sajnos néha történnek visszaélések, így kénytelen vagyok mindenkiben tudatosítani, hogy az oldalon megjelentetett és ingyen letölthető vagy esetleg pénzért árult grafikák, melyeket a nevemmel és a copyright jellel láttam el, mind az én műveim, rengeteg munkám és energiám fektettem ezekbe a szellemi alkotásokba. A grafikákat kizárólag házi használatra (ide értendő az is, ha pl. egy tanár vagy óvónéni letölti és az iskolában használják a gyerekekkel együtt…) és nem továbbértékesítésre készültek. Főleg nem úgy, hogy valaki az én nevem helyett esetleg a sajátját tünteti fel, mint az adott grafika szerzőjét… Szépen kérek mindenkit, hogy a grafikákhoz fűződő szerzői jogaimat tartsa tiszteletben. Köszönöm.

Amennyiben kérésed, kérdésed van, vagy érdekel egy együttműködés írj bátran!

Rólam” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Üdvözlöm!
  Nagyon tetszik az oldala! A közeljövőben szeretnék egy új szolgáltatással foglalkozni, még pedig gyerekek rendezvény szervezéssel. Az oldalán találtam meg a hellowen társasjátékot. Szeretném az Ön engedélyét kérni a játék esetleges felhasználásához. Amennyiben engedi szeretnék a társasjátékából egy óriás társasjátékot (4mX4m) készíttetni, melyet szeretném felhasználni a jövőben megrendezésre kerülő rendezvényeimen.

  Fekete Béla

  1. Kedves Béla, válaszoltam e-mailen hetekkel ezelőtt, remélem megkapta. Ha nem, akkor kérem jelentkezzen még egyszer. Üdvözlettel:
   Lippai Janka

 2. Kedves Janka!

  Gratulálok a kisfiadhoz, és az ötleteidhez!
  Azt szeretném kérni, hogy küldjél -ha lehetséges- egy májusi színezhető falinaptárat.
  Előre is köszönöm! Üdvözlettel: Viki

  1. Kedves Viki, még nem készült el a májusi falinaptár, de küldök, ha kész lesz.

   Üdvözlettel:
   Janka

 3. Kedves Janka!

  Most találtam csak rá az oldaladra, miközben dekorációhoz kerestem anyagot. Nagyon tetszenek az alkotásaid, ötleteid. Szeretnék közülük néhányat felhasználni itthon, saját gyerekeimnek, valamint az iskolában is, az ottani gyerekeknek. Remélem, nem okoz ez gondot.

  További sok sikert, kitartást, Gyerkőceidnek pedig vidám pillanatokat, jó egészséget, hogy minél több alkotásra inspiráljanak 🙂

  Kati

  1. Kedves Kati, az oldalon levő letölthető grafikákat otthoni és oktatási/iskolai célokra is felhasználhatod. 🙂 Köszönöm a jó kívánságot, hasonló jókat Neked is.

   Üdvözlettel: Janka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.