Rólam

Lippai Janka vagyok, kiadványszerkesztő grafikus és egygyermekes (update: két éve már kétgyermekes) anyuka. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a hobbim egyben a munkám is, így igazán boldog embernek mondhatom magam. 🙂

Már kisgyerek korom óta szeretek rajzolni, és különleges vonzódást érzek a papír, a könyvek és a tipográfia iránt. Minden érdekel, ami papírból van, legyen az kis füzetke, doboz, dekoráció, bevásárló lista, bármi. (ez alól kivételt képeznek a számlák, a befizetendő csekkek és a buszjegyek… 🙂 ) Az élet azonban úgy alakult, hogy a grafikától és a kézügyesség iránti vonzódásomtól pár évre eltávolodtam, beiratkoztam a főiskolára és magyar tanár-könyvtárosi diplomát szereztem. Ezután könyvtárosként dolgoztam a Nemzet könyvtárában, évekig ültem több tonna papír között, de a könyvek pakolgatásán  kívül mást nem tehettem a sok papírral, ez viszont nemigen elégítette ki a kreatív énemet. Így egy őrült tavaszi napon nekivágtam életem első Photoshop tanfolyamának, és ekkor elindult a lavina. Elvégeztem egy kiadványszerkesztői tanfolyamot és a kitartó próbálkozásnak és a hihetetlen szerencsémnek köszönhetően egy nagy utazási iroda grafikusa lettem igen hamar.

Több mint tíz éve dolgozom grafikusként, ezalatt az idő alatt több száz tonnányi nyomdatermék előállítását végeztem el, de a legbüszkébb mégis arra vagyok, hogy Csányi Andi barátnőmmel megalkottuk az Anya mindent megtervez című határidőnaplót és elindíthattam ezt az oldalt is, ahol végre  teret adhatok réges-régi, a kreatívkodás és a papírok iránti szenvedélyemnek.

Az oldalamon számos ingyen letölthető vagy megvásárolható sablont és grafikát találtok.

Fogadjátok szeretettel ezt az oldalt és az alkotásaimat!

És itt van legfőbb inspirálóm, Miki, a kisfiam:

 

Fontos: sajnos néha történnek visszaélések, így kénytelen vagyok mindenkiben tudatosítani, hogy az oldalon megjelentetett és ingyen letölthető vagy esetleg pénzért árult grafikák, melyeket a nevemmel és a copyright jellel láttam el, mind az én műveim, rengeteg munkám és energiám fektettem ezekbe a szellemi alkotásokba. A grafikákat kizárólag házi használatra (ide értendő az is, ha pl. egy tanár vagy óvónéni letölti és az iskolában használják a gyerekekkel együtt…) és nem továbbértékesítésre készültek. Főleg nem úgy, hogy valaki az én nevem helyett esetleg a sajátját tünteti fel, mint az adott grafika szerzőjét… Szépen kérek mindenkit, hogy a grafikákhoz fűződő szerzői jogaimat tartsa tiszteletben. Köszönöm.

Amennyiben kérésed, kérdésed van, vagy érdekel egy együttműködés írj bátran!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.