Posted on 1 hozzászólás

Anyák napi tasak

A már jól ismert kis tasakot fejlesztettem most tovább, anyák napi díszítéssel és másik színkompozícióval, remélem nektek is tetszeni fog.

Igaz tegnapra ígértem ezt a bejegyzést és a letölthető sablont, de mivel az élet folyamatosan tartogat nem várt fordulatokat, képtelen voltam tegnap megírni a bejegyzést. De ma reggel újult erővel vágtam neki a kétféle kis doboznak, és dobozonként kb. egy óra alatt kész is voltam velük (szóval összesen két óra volt.)

A készítés menete ugyanaz, mint amit már a húsvéti dobozkánál is leírtam, először is le kell töltened a sablont a is képre kattintva:

 

 

 

 

 

 

 

Ezután körbe kell vágni a tasakot és a díszítő elemeket, ki kell vágni a tasak előoldalán lévő ablakocskát és mindenhol lyukakat kell vágni a kis köröcskék helyére. Ne felejtsd el a díszítőelemeken is kivagdosni a lyukacskákat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezután ragaszd bele a kb. 7*10 cm -es celofánt a kis ablakba (itt mindenképpen érdemes pillanatragasztóval dolgozni, más ragasztók ugyanis egy idő után elengedik a celofánt, és kipotyog a tasak tartalma….) és hajtogasd össze a dobozt (a húsvéti doboznál mutatják a fotók, hogy hogyan kell összehajtogatni). Ezután a fehér kis fülecskét ragaszd a szemközti oldal belsejére, és az alsó fehér füleket is hajtsd be. Utoljára egy nagy fület hagyj, ezt jól ragasztózd be, úgy hajtsd a többire, majd egy hosszú tárggyal (ceruza tompa vége) belülről jól nyomkodd le a tasak alját, hogy a ragasztás megtartsa a fület.

Ha megvan a tasak, jöhetnek a díszítő elemek: a recés szélű piros köröcske közepére kétoldalas habosított ragasztószalaggal ragaszd föl a kék köröcskét úgy, hogy a lyukak egymás fölé essenek. Ezután a kis csíkos szalagocskákat ragaszd a piros kör hátoldalára, úgy, hogy ne csússzanak a lyukakra. Végül így fog kinézni:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezután töltsd meg a tasakot valamivel, amit anyukád szeret: csoki, keksz, cukorka. Én most háztartási keksszel töltöttem meg – na nem azt adok anyukámnak, hanem nincs most más itthon, de szerintem ezzel megtöltve is jól néz ki, idézi a kedves kis rusztikus konyhák hangulatát… Ha megtöltötted a tasakot, csukd le a fedelét és ha minden igaz, a lyukakcskák szépen egymás fölé esnek majd. Hátulról fűzz át egy vékony kis szalagot a lyukacskákon, elöl meg fűzd bele a kis szalagos díszítőelemet, majd legelöl kösd meg a szalagot. Végül ísj valamit a kis címkére és kétoldalas ragasztószalaggal azt is ragaszd rá a kis tasakra. Végül így fog kinézni:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tipp: amikor ruhát vásárolsz, a ruha vállába általában bevarrnak egy vékony kis selyemszalagból egy-egy kis hurkot, hogy ezzel rögzítsék a ruhát a vállfán. Ezeket a kis szalagokat otthon a világért se dobd ki! A kis tasak készítésekor, de egyéb kreatívkodás alkalmavál is nagyon hasznosak lesznek majd…

A letölthető sablonban van egy másik doboz is, ott ugyanúgy kell mindent csinálni, ahogy az első doboznál. A kis virágok lesznek a díszítő elemek és alul lesz egy vékony kis címke is. A címkét így ragaszd fel a tasakra:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hátoldalán a két végére kétoldalas ragasztószalagot tegyél, középre meg sima ragasztót. Így a címke két vége plasztikusan kiemelkedik majd. A virágokat tetszés szerint ragaszd fel a tasakra, töltsd meg finomsággal és végül a tetején kösd meg szalaggal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül így fog kinézni a két kész kis tasak. Jó munkát hozzá!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.