Posted on

Anyák napi mindenféle

Nos, nem jellemző rám, hogy más tollaival ékeskedjek, de néha nagy ritkán megteszem. Találtam pár nagyon aranyos és az egészen kicsi gyerekekkel is elkészíthető anyák napi ajándékötletet a Krokotak-on, és annyira aranyosak, hogy gondoltam, csinálok egy kis gyűjteményt belőlük, de rengeteg dolgom volt a héten, és idáig nem értem rá. Erre nagy meglepetésképpen Róza, a szomszéd kislány, pár Óceánmániás matricacsomagért cserébe (melyektől könnyű szívvel megváltam, okulva az előző matricagyűjtős őrületből…) tegnap reggel meglepett egy gyönyörű, papírból készített virágcsokorral, amit én is láttam a Krokotak-on. Ez volt az utolsó lökés, hogy végre megcsináljam ezt a kis gyűjteményt.

Kezdjük mindjárt a Róza-féle virágcsokorral:

Nagyon egyszerű az elkészítése, egy zöld papírt félbehajtunk, kétcentis távolságba felvagdossuk a hajtott oldalát. Ezután kicsit lenyomkodjuk a hajtásokat, hogy ne legyenek olyan laposak, kicsit kerekítgetjük őket, végül feltekerjük a az egész papírt és ragasztóval – vagy gémkapoccsal – rögzítjük. Ezután színes papírból kivágott kis virágokat ragasztunk a papírlevélkék csúcsára – tetszőleges színekből és tetszőleges számban, a közepükre eltérő színű kis karikákat ragasztunk. Ez tipikusan egy olyan alkotás, amihez nincs szükség semmiféle sablonra, pont az a szép benne, hogy a kis virágok nem egyformák, és szabálytalanok.

 

És itt van a Róza-féle változat (szerintem nagyon jó üzletet kötöttem, a pár csomag matricáért cserébe ilyen gyönyörű csokrot kaptam 🙂 ):

 

A másik nagy kedvencem az egyszerű színes köröcskékből álló virágcsokor, amihez először 3-3-3 különböző színű és méretű kört vágunk ki színespapírból. Ezeket egymásra ragasztjuk csökkenő sorrenben, így kapunk 3 virágot. Zöld papírból szárat hajtogatunk és ráragasztjuk a virágokra. Félbehajtott színes kartonra ragasztunk egy téglalap alakú (eltérő színű) papírt, de csak a széleit ragasztjuk le. Ebbe a kis “vázába” elhelyezhetjük a virágcsokrot. A félbehajtott papír szépen meg fog állni, így megáll a virágcsokor is.

 

Harmadikként találtam egy igen helyes, ölelkező madaras képet. Ehhez a letölthető sablonért katt a kis képre:

 

 

 

 

 

A madárkákat vágd körbe, színezd ki, ragassz nekik kis színes papírháromszögből csőrt és ragaszd fel egy színes háttérre (kicsinyítve kinyomtatva képeslap méretű papírra is kinyomtathatod) de óvatosan, csak a madárkák testét és fejét, a mamamadár szárnyát ne. Ezzel fogja átölelni a kicsinyét.

 

Nagyon tetszett a színezhető és összehajtogatható virágcsokor, ami szintén pofonegyszerű. A sablon letöltéséhez katt a kis képre:

 

 

 

 

 

 

 

A virágcsokrot színezd ki (a hátoldalát is ki lehet színezni) majd a képen látható módon hajtogasd be az oldalakat. És már kész is a gyönyörű, soha el nem hervadó virágcsokor.

 

Végül egy anyák napi ragaszthatós csendélet (frappáns módon virágokkal teli váza… 🙂 ), amelynek sablonja a kis képre kattintással letölthető.

 

 

 

 

 

 

 

A sablont nyomtasd ki két vastagabb papírra – mondjuk műszaki papírra – és vágd ki belőle a részeket. Ezek után kövesd a pdf-ben található utasításokat. Végül a kész műalkotást szignózd a jobb alsó sarokban. 🙂 (Ezt a fajta ajándékot is elkészíthetitek sablon nélkül. Ebben az esetben a virágok közepét és a szirmokat 4-5 különböző színű papírból vágjátok ki, minél szabálytalanabbak a formák, annál jobb lesz a végeredmény…)