Közzétéve:

Anyák napi mindenféle

Nos, nem jellemző rám, hogy más tollaival ékeskedjek, de néha nagy ritkán megteszem. Találtam pár nagyon aranyos és az egészen kicsi gyerekekkel is elkészíthető anyák napi ajándékötletet a Krokotak-on, és annyira aranyosak, hogy gondoltam, csinálok egy kis gyűjteményt belőlük, de rengeteg dolgom volt a héten, és idáig nem értem rá. Erre nagy meglepetésképpen Róza, a szomszéd kislány, pár Óceánmániás matricacsomagért cserébe (melyektől könnyű szívvel megváltam, okulva az előző matricagyűjtős őrületből…) tegnap reggel meglepett egy gyönyörű, papírból készített virágcsokorral, amit én is láttam a Krokotak-on. Ez volt az utolsó lökés, hogy végre megcsináljam ezt a kis gyűjteményt.

Kezdjük mindjárt a Róza-féle virágcsokorral:

Nagyon egyszerű az elkészítése, egy zöld papírt félbehajtunk, kétcentis távolságba felvagdossuk a hajtott oldalát. Ezután kicsit lenyomkodjuk a hajtásokat, hogy ne legyenek olyan laposak, kicsit kerekítgetjük őket, végül feltekerjük a az egész papírt és ragasztóval – vagy gémkapoccsal – rögzítjük. Ezután színes papírból kivágott kis virágokat ragasztunk a papírlevélkék csúcsára – tetszőleges színekből és tetszőleges számban, a közepükre eltérő színű kis karikákat ragasztunk. Ez tipikusan egy olyan alkotás, amihez nincs szükség semmiféle sablonra, pont az a szép benne, hogy a kis virágok nem egyformák, és szabálytalanok.

 

És itt van a Róza-féle változat (szerintem nagyon jó üzletet kötöttem, a pár csomag matricáért cserébe ilyen gyönyörű csokrot kaptam 🙂 ):

 

A másik nagy kedvencem az egyszerű színes köröcskékből álló virágcsokor, amihez először 3-3-3 különböző színű és méretű kört vágunk ki színespapírból. Ezeket egymásra ragasztjuk csökkenő sorrenben, így kapunk 3 virágot. Zöld papírból szárat hajtogatunk és ráragasztjuk a virágokra. Félbehajtott színes kartonra ragasztunk egy téglalap alakú (eltérő színű) papírt, de csak a széleit ragasztjuk le. Ebbe a kis “vázába” elhelyezhetjük a virágcsokrot. A félbehajtott papír szépen meg fog állni, így megáll a virágcsokor is.

 

Harmadikként találtam egy igen helyes, ölelkező madaras képet. Ehhez a letölthető sablonért katt a kis képre:

 

 

 

 

 

A madárkákat vágd körbe, színezd ki, ragassz nekik kis színes papírháromszögből csőrt és ragaszd fel egy színes háttérre (kicsinyítve kinyomtatva képeslap méretű papírra is kinyomtathatod) de óvatosan, csak a madárkák testét és fejét, a mamamadár szárnyát ne. Ezzel fogja átölelni a kicsinyét.

 

Nagyon tetszett a színezhető és összehajtogatható virágcsokor, ami szintén pofonegyszerű. A sablon letöltéséhez katt a kis képre:

 

 

 

 

 

 

 

A virágcsokrot színezd ki (a hátoldalát is ki lehet színezni) majd a képen látható módon hajtogasd be az oldalakat. És már kész is a gyönyörű, soha el nem hervadó virágcsokor.

 

Végül egy anyák napi ragaszthatós csendélet (frappáns módon virágokkal teli váza… 🙂 ), amelynek sablonja a kis képre kattintással letölthető.

 

 

 

 

 

 

 

A sablont nyomtasd ki két vastagabb papírra – mondjuk műszaki papírra – és vágd ki belőle a részeket. Ezek után kövesd a pdf-ben található utasításokat. Végül a kész műalkotást szignózd a jobb alsó sarokban. 🙂 (Ezt a fajta ajándékot is elkészíthetitek sablon nélkül. Ebben az esetben a virágok közepét és a szirmokat 4-5 különböző színű papírból vágjátok ki, minél szabálytalanabbak a formák, annál jobb lesz a végeredmény…)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.