Posted on 1 hozzászólás

Anyák napi könyvjelző

Tanárnénik, figyelem! Pofonegyszerű, gyors és olcsó ajándék anyák napjára!

Lehet, hogy már unjátok, de nekem nagyon megtetszett ez a kockás minta, így felhasználtam egy praktikus és gyorsan – gyerekek által is egyszerűen – elkészíthető anyák napi meglepetés, egy könyvjelző mintájához.

A tennivaló a következő:

1. a kis képre kattintva töltsd le a sablont

 

 

 

 

 

2. vastagabb, 200-250 gr-os papírra színesben nyomtasd ki a sablont (amennyiben tanárnéni vagy, remélem ez belefér az iskola költségvetésébe…). Egy sablonon három könyvjelző van, így egy papír elég három gyerkőcnek.

3. vágjátok ki a könyvjelzőt és a kis virágokat, amivel fel lehet díszíteni a könyvjelzőket. (a kis virágok körül fehér keret van. A szürke árnyék jelzi a virágok körül, hogy hol kell körbevágni) A virágokat a gyerekek tetszés szerint felragaszthatják a könyvjelzőre. Nekem nagyon tetszik az a megoldás, ha a virágok kicsit lelógnak a könyvjelző két oldalán, de kirakhatnak belőle kört is vagy egyéb mintát. Másik megoldásként fehér papírra írhatnak valami szép anyák napi idézetet is (a papír legyen olyan széles, mint a könyvjelző), amit szintén felragasztanak a könyvjelzőre és a kis virágokkal körberagaszthatják az alábbi képen látható módon. A fehér kis címkébe írjanak valami szép megszólítást az anyukájuknak. (én nem írtam, mert nagyon lefoglalt, hogy a szélviharban le tudjam fényképezni a könyvjelzőket a teraszon… :-))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó munkát!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.