Posted on

Nyári bakancslista és olvasó kihívás

Mint minden valamire való kreatív és gyermek témával foglalkozó blogger (uhhh, még sose neveztem magam így, ezután se fogom, de túl hossszú lett volna a “blogot író személy” kifejezés… 🙂 ) a nyár nem kezdődhet el anélkül, hogy ne tennék fel egy nyári tennivalólistát. 

NyariTeendokOlvasas

S mivel valahol szegről végről értelmiségi vér csörgedezik ereimben – és borzalmasan idegesít, hogy egy hete egyfolytában Gumball, Finn és Jake és társaik folynak a tévéből… (amely mesékkel amúgy nem lenne bajom, ha nem lenne bennük folyton valami gigantikus akciójelenet, sikítozás, robbantgatás, stb. ami miatt ezek a mesék pont annak a korosztálynak nem valók, akiknek a csatorna vetíti….) – szóval mivel tök elegem van a gyerekmesék okozta zajártalomból, megpróbálom rávenni a gyereket arra, hogy olvasson is a nyáron.

Tudom, ez nem lesz egyszerű, nem mindenki lehet olyan kis okostojás, amilyen én voltam annak idején. Emlékszem, hogy a negyedikes vakáció végén a magyartanár kérte, hogy mindenki írja le, milyen könyveket olvasott a nyáron, én meg másnap megjelentem egy 32 tételes listával (a többiek kipréseltek magukból 1-2 könyvcímet) amelyen Pöttyös Pannától kezdve a Rejtő Jenő regényekig elég széles spektrumban helyezkedtek el a művek…

Szóval nem várom el egyetlen tisztességes gyerektől sem, hogy ennyit olvasson, de ha valaki tényleg olyan kis okostojás, mint amilyen én voltam annak idején, akkor a nyári olvasólistába előre beírhatja, mit akar elolvasni az elkövetkezendő 2 hónapban.

A nyári tennivalólista és az olvasólista letöltéséhez katt a kis képre:

 

 

 

 

Ha valaki pedig egy jó kis kihívásra vágyik, annak itt van a 7 könyves kihívás, melynek lényege, hogy minden kiolvasott könyv után (persze nyilván nem a Nyomorultak mindhárom kötete számít egy könyvnek) kap egy kis zászlócskát, amibe beírja az elolvasott könyv címét. Végül a hetedik könyv után megkapja a napocskás olvasóbajnok zászlót is, így a végén lesz egy 8 zászlós kis gyűjteménye, amiből füzért lehet csinálni a falra, vagy fel lehet tűzni táblára.

(amint ismét lesz festék a nyomtatómban, kinyomtatom és csinálok fotót is… addig be kell érni a kis képekkel sajna…)

Az olvasóbajnok kihívás letöltéséhez katt a kis képre: