Posted on

Novemberi falinaptár és letölthetők

Igaz, mostanában nem vagyok túl aktív, például idén nálam kimaradt a Halloween is – de hát így jár, aki sokat dolgozik. De azért a suliban a tökös nyaklánc megvolt (kis filctökök a nyakamba, gondosan két szünet között felvarrva magamra, hogy a gyerekek örüljenek neki – ja, merthogy nem tudom, tudjátok-e, de augusztus vége óta én már egy általános iskolában dolgozom…) szóval tökös nyakláncban helyettesítettem magyarórán, de ennél jobban nem tudtam magam megerőltetni. Sokkal több energiát fektettem életem első gesztenyeemberkéjének elkészítésébe és a hozzávaló kis gesztenyenapocskákéba. A gesztenyenapocskákról amúgy kiderült, hogy tökéletesen funkcionálnak pörgettyűként is. (és az is kiderült, hogy egy hároméves gyerek képes gyakorlatilag 3 másodperc alatt, amikor nem nézel oda, meggyújtani a szinte meggyújthatatlan gyufát – ami a gesztenyeember keze-lába-nyaka stb.- , hogy aztán arcán kaján vigyorral lengesse 15 cm-rel a gyúlékony nappaliszőnyeg fölött… )

És ezzel az őszi vigasságok még nem értek véget, mert valamikor időt szakítok majd a kertészkedésre is: a 4 négyzetméteres kertemen felgyülemlett jelentős mennyiségű falevelet sürgősen össze kell szedni valamikor a napokban, még mielőtt rárohadna az egész a holland pázsitra. Valamint – egy lelkes szomszéd jóvoltából – a kis barackfánk is meg lett fazonírozva (van egy olyan érzésem, hogy a fa lehet vagy 30 éves, és ezalatt a 30 év alatt egyszer se lett szakszerűen megnyesve vagy kezelve, csoda hogy még él, sőt idén nyáron már 30 db ízletes barack is termett rajta – szóval hihetetlen, de egy lakótelepen is szert tehet az ember tök véletlenül olyan ismeretségekre, aminek a végén pár zsák földért cserébe szakképzett kertész végzi el az őszi metszést a fánkon) csak sajnos az ágakat és leveleket szintén össze kéne szednem, mielőtt belekomposztálódik az egész a terasz sarkába.

Tehát nem lesz eseménytelen az előttünk álló hónap sem, valahogy nincsen olyan elmúlás-érzésem, inkább olyan Úristenmennyidolgomlesz érzésem van. Egyedül a hideget bánom, de így 40 felé közeledve (az előző bejegyzésben szereplő sok 30-as után jó lett volna ide szintén egy 30-ast írni, de sajnos az a sanyarú igazság, hogy az már rég elmúlt… 🙂 ) már ideje lenne megszokni, hogy az év fele számomra kárhozat és kínszenvedés, ugyanis úúúútálom a hideget. Ebben a pillanatban is melegítő-melegítőfelső-vastag zokni-és palástként magamra tekert polártakaró kombóban ülök itt és írom a bejegyzést, miközben megy a fűtés és pluszban egy konvektor is… Mi lesz itt télen???!!!

De annak ellenére, hogy milyen elfoglalttá váltam, a szokásos falinaptár és a többi letölthető dolog nem maradhat el, hiszen ezek fontosak mindennapjaim megtervezéséhez.

Tehát készült a szokásos falinaptár, színezhető verzióban is, jegyzetpapír, levélpapír (már ha még valaki ír levelet – ahogy a Magyar Posta működését mostanában elnézem, talán a leveleket is Foxpostttal fogjuk lassan elküldeni…), családi tervező 4, 5 és 6 tagú családoknak, tennivalólista, programlista és sima üres keretes papír. Én mindig azt tervezem, hogy a keretes papírra a hónap végén csinálok egy kis összefoglalót, olyan napló vagy journal féleséget, pár fényképpel, pár kis rajzzal, hogy hol voltunk, mit csináltunk a gyerekekkel, a családdal. És ha készen van egyévnyi adag (12 lap), akkor szépen egybekötöm őket. Ezt sajnos még nem sikerült elkezdenem, de azt hiszen csinálok majd belőle egy egyéves kihívást nektek, és akkor kénytelen leszek én is csinálni. 🙂 Januártól belekezdjünk? (kommentbe írd, ha szeretnéd!)

Szóval akkor katt a kis képekre, és mehet a letöltés:

Falinaptár színes és színezhető verzióban:

   

 

 

 

 

Tennivalólista és programlista:

   

 

 

 

 

Családi tervező és jegyzetpapír:

   

 

 

 

 

Levélpapír és sima keretes papír:

   

 

 

 

 

To do list (ami ugyanaz mint a tennivaló lista, csak ha valaki nagyon anglomán, akkor neki is kedvezünk)

 

 

 

 

 

Remélem – de tudom hogy nem lesz így, tekintettel megszaporodott munkáimra – de azért tényleg remélem, hogy lesz még időm vissza-visszatérni a bloghoz a következő 2 hónapban és valami szépet csinálni (falinaptár természetesen lesz…). Addig is mindenkinek szép novembert kívánok!