Posted on

Októberi letölthetők

Itt az október, és én lírai hangulatba kerültem. Ami – ismerve kisebbik gyermekem temperamentumát – elég nehéz, mert általában eszeveszett tempóban rohanok utána. Akár utcán, akár itthon, akár az óvodában vagyunk, Lilike nem hagy teret a békés elmélkedésnek. De most kivételesen, amíg elfogyasztott egy nagy adag körtét és egy teljes uborkát, végre magamba fordulhattam kicsit.

Amit némileg megzavart, amikor az arcára kent és az orrából kifolyó takonyba beleragadt kakaóport kellett letörölnöm róla… 🙂

Remélem, szuper lesz az október, bár az időjárás most úgy tűnik, egyre rosszabb lesz – és még nem fűtenek, így én általában egy nagy plédből kialakított klepetyusban rohangálok itthon… DE a gesztenyeszedegetés, a színes levelek gyűjtése, az avarban való ugrálás és a sütőtökös finom ételek minden ősszel, így most is hihetetlenül fel tudnak lelkesíteni. Ha ezeket a jó kis programokat meg tudjuk csinálni a gyerekekkel, akkor mindent dokumentálni fogok, és csinálok egy kis őszi albumot az októberi sima keretes papírok felhasználásával.

Gyorsan fel is teszem nektek és magamnak az októberi letölthetőket, hogy minél előbb elkezdhessetek tervezni és őszi bakancslistát írni.

Letöltéshez katt a kis képre:

Októberi falinaptár, színes és színezhető változatban:

   

 

 

 

 

Tennivalólista és programlista:

   

 

 

 

 

Családi tervező 4, 5 és 6 tagú családoknak:

 

 

 

 

 

Levélpapír és jegyzetpapír (4 papír van egy lapon):

   

 

 

 

 

Sima keretes papír, amit az égvilágon mindenre felhasználhatsz, és to do list, csak hogy a tennivalólista angolul is meglegyen 🙂 :

   

 

 

 

 

És akkor jöjjön a lírai hangulatomhoz és az őszhöz passzoló idézet:

Radnóti Miklós: Október

Hűvös arany szél lobog,
leülnek a vándorok.
Kamra mélyén egér rág,
aranylik fenn a faág.
Minden aranysárga itt,
csapzott sárga zászlait
eldobni még nem meri,
hát lengeti a tengeri.