Posted on 1 hozzászólás

Nem félünk a mumustól!

Bár még nem járok ebben a cipőben, hiszen az én gyermekem – mivel nem egy zsenigyerek – háromévesen még igencsak messze áll az iskolakezdéstől, de el tudom képzelni, hogy egyes szülők számára az iskolakezdés maga lehet a rémálom. Bevallom őszintén, nem tudom magamról elképzelni, hogy majd ha eljő az idő, arcomon széles vigyorral, lelkemben remegő örömteli várakozással kezdenék neki az iskolai füzetek becsomagolásának, díszítésének, dekorálásának. Sokkal inkább az általános elmebajt tudom ebben az esetben elképzelni: a szokásos kapkodás, mindennek az utolsó pillanatban való beszerzése, persze valamit elfelejtettünk, akkor azért elrohanni, magamhoz ragasztom a fél lakást, stb., stb. El sem tudom hinni, hogy van olyan ember is, akinek az iskolakezdés nem egy őrület a köbön… (tényleg van olyan? mintha ősi krónikákban említették volna, hogy egyszer valaki valaha látott ilyet…)

Hogy az iskolakezdés még jobban a szülők mumusa legyen, legyártottam sok-sok otthon elkészíthető füzetcímkét, könyvjelzőt és órarendet. Nem kell hozzá más, csak színes nyomtató, öntapadós papír, rendes papír és olló… (csupa olyan dolog, aminek az említésétől is kihullik egy gyengébb idegzetű szülő minden egyes szőrszála…)

Kivételesen az irtózatosan aranyos szörnyecskéket nem én rajzoltam meg, mert sajnos egy alkotói válság és egy ötnapos lázas-hasmenéses vírusos nyavalya az elmúlt hetekben teljesen katatón állapotba taszajtott, de a mumoos.hu csapata éppen jókor sietett a segítségemre, és ajánlotta föl, hogy a kedves kis szörnyecskéket felhasználhatom a sulikezdéses tervemhez. Ezért örök hála és köszönet nekik, nélkülük nem hiszem, hogy lett volna erőm és energiám ehhez a munkához.

Tehát kedves szülőtársak, ha már az összes kötélideg elszakadt és mindenki a teljes őrület határán áll, akkor nevessünk bele az iskolakezdés rémének nem is olyan ijesztő arcába, kapjunk elő ollót és dobjuk fel a gyerek füzeteit és könyveit ezekkel a jópofa mumoo’s-os kiegészítőkkel! Nem kell mást tenni, csak a kis képre kattintva letölteni a PDF-eket, színes nyomtatóval kinyomtatni, kivágni és ragasztgatni! Íme:

10 db címke fiúknak:

 

 

 

 

10 db címke lányoknak:

 

 

 

 

10 db fekete címke:

 

 

 

 

10 db zöld-kék címke:

 

 

 

 

10 db rózsaszín-barna címke:

 

 

 

 

A címkéket öntapadós papírra nyomtasd ki, és az előre berajzolt vonalak segítségével könnyen ki tudod őket vágni.

Könyvjelző mindenféle színekben:

 

 

 

A könyvjelzőket egy vastagabb, lehetőleg 250 gr-os papírra nyomtasd ki, hogy minél strapabíróbbak legyenek!

Órarend mindenféle színekben:

  

 

 

 

 

  

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Az órarendekkel semmi, de SEMMI plusz tennivaló nincs, csak ki kell nyomtatni a tetszőleges színt és már lehet kitöltögetni.

Mindenkinek jo mumusozást a hétvégére! 🙂

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.