Posted on

Kukucskáló madárkás könyvjelző

Ha az élet úgy hozza, hogy néhanapján akad egy kis időm olvasásra – ami igen ritkán adódik, de egy mandulaműtét utáni lábadozás hagymázas állapota mégis lehetővé tette – akkor bizony barbaroid módon behajtom a könyvek sarkait. Volt olyan ismerősöm, aki már a puszta látványától is frászt kapott, kikiáltva engem könyvrongálónak… Nos, mivel egy csomó könyvet kaptam kölcsönbe a műtétem után (hála érte egyik kedves, szintén fantasyrajongó kolléganőmnek) úgy döntöttem, hogy NEM fogom a kölcsönkönyvek sarkát behajtogatni, és könyvjelzőt teszek bele. Persze csak valami reklámújságból letépett fecnit használtam, mert nem voltam olyan állapotban, hogy önálló alkotásra adjam a fejem (igazából bármire képtelen voltam… a fájdalomcsillapító gyógyszer számba gyömöszölésén kívül…), de az ötlet megfogant, és most hogy már jobban vagyok, végre elkészültek a kukucskáló madaras könyvjelzők.

Persze, mivel az életem nem a legunalmasabb mostanában (bár a bölcs Schopenhauer mondá vala, hogy az élet szenvedés és unalom elegye, én vitába szállnék vele… nem tudom mennyit láthatott az életből, valószínűleg eléggé ingerszegény környezetben tengette napjait… Nos az én életem cseppet sem unalmas, és főleg nem szenvedésekkel teli…) szóval lassan készültek el, de megvannak, és már boldogan kukucskálnak ki a könyveimből.

A könyvjelzők elkészítése pofonegyszerű. A kis képre kattintva töltsd le a pdf-et.

 

 

 

 

 

 

 

Ha sok könyvjelzőt szeretnél csinálni, nyomtasd ki az első oldalt. Ha csak egyet, akkor a pdf-ben a következő oldalakon minden színből van egy könyvjelző. (ne állítsd “fit to screen”-re a nyomtatót, mert akkor bazi nagyok lesznek és kilógnak a könyvből! :-)) Műszaki rajzlapra vagy 200 gr körüli vastag papírra nyomtasd ki, így strapabíróbb lesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miután kinyomtattad, vágd körbe a madárkát. A hajánál kell csak óvatoskodni, bevallom, nekem kissé összekócolódott a haja a vágás közben…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fogj egy sniccert és a szárnyaknál levő kis fehér vonalka végénél (a képen a randa piros nyilak mutatják) a vonalat követve csinálj kis vágást.  (hehe, erről eszembe jutott egy vicc a Madagaszkár pingvinjeiből: “Megtaláltuk a nő szívéhez vezető legrövidebb utat. Először is ejtsünk egy 4 cm-es bemetszést…” ) Ha megvan ez a kis vágás inkább kisollóval folytasd a munkát, úgy egyszeűbb lesz. Vágd körbe a szárnyacskákat egészen a szemközti kis fehér vonalka tetejéig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezzel kész is a könyvjelző, a szárnyakat előre húzva a madárkát be tudod ültetni a könyvedbe. Ha kinyitod a könyvet, látod a kis szárnyakat is, ha becsukod, akkor a madárka kikukucskál belőle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó munkát és jó olvasást!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idő közben eszembe jutott, hogy milyen jól néznek ki a a madárkák csak úgy feltéve egy képre. Nos, ha valaki késztetést érez, hogy a lakását vagy  a gyerekszobát kidekorálja vidám színes kukucskáló madárkákkal, akkor katt a képre alant, és egy szép matt A4-esre már nyomtathatja is. 🙂