Posted on

Madárkás képeslapok

Utolsó előtti pillanatban, amikor már semmi sem jut eszünkbe, ezeket a kedves madárkás képeslapokat pofonegyszerűen és gyorsan elkészíthetjük (illetve elkészíttethetjük a gyerekekkel – ez az apukáknak szól… :-))

Ezeket a madárkás anyák napi képeslapokat a http://mmmcrafts.blogspot.com/ oldalon láttam és rögtön beleszerettem az ötletbe.

Elsőként a kis képre kattintva töltsd le a sablont, amin a madárkás és a baglyos képeslap sablonja is megtalálható:

 

 

 

 

 

Nyomtasd ki a sablont egy vastagabb fehér papírra. A formákat vágd ki a papírból, és tetszőleges színű papíron rajzold körbe (a madárkák különböző részei legyenek különböző színű papírból! Ezt csak úgy tudjuk megoldani, hogy ha előre kivágott sablonokat rajzolunk körbe, kinyomtatni nem érdemes, mert azt csak egyszínű papírra tudjuk… A szemeket fekete papírból vágd ki, vagy színezd be feketére.) A körberajzolt formákat vágd ki!

A képeslapod egy félbehajtott A5-ös méretű papírból lesz, ehhez vagy szerezz A5-ös papírt, vagy vágj félbe egy A4-est (ez a szabványos papír, amit a nyomtatóba is teszünk, mérete 210*297 mm). Ezt az A5-ös papírt hajtsd félbe, és megkapod a képeslap végleges méretét, ami belefér egy szabványos borítékba. Vágj ki színes papírból egy, a készülő képeslapodnál pár mm-rel kisebb téglalapot, erre kell majd ragasztani a madárkák részeit a következő ábrán található sorrendben:

 

 

 

 

 

 

 

A kész képeslapok így fognak kinézni:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A képeslapok belsejébe írj valami szépet anyukádnak!

Jó hétvégét és boldog anyák napját mindenkinek!

A képeslapok ötlete és a képek a http://mmmcrafts.blogspot.com/ oldalról származnak. A sablont az ott található sablon alapján készítettem el.