Posted on 1 hozzászólás

Állatos kockajáték

Most, hogy kihevertük az anyák napját, a jó idő alatti nyaralást és a rossz idő miatti folyamatos vacogás fáradalmait, ideje – és nagyon itt az ideje! – készülődni az immár vészesen közeledő gyermeknapra! Én személy szerint egyre kevésbé vagyok híve annak, hogy minden ünnepre vagyonokért vegyünk a gyereknek valami műanyag bigyót (persze itt a Legó kivétel…) így inkább arra buzdítanék mindenkit, hogy a gyerekkel együtt gyártsunk le valami jó kis papírjátékot, amivel aztán ugyanolyan jól fog játszani, mint a csilivili műanyag játékokkal.

Elsőként egy aranyos állatos kockajátékot csináltam, amelynek elkészítése pofonegyszerű, és mindössze két darab vastagabb (200 gr-os) A4-es papír kell hozzá (nomeg a szokásos: színes nyomtató, olló, ragasztó, kötélidegek és kb. fél óra…)

Elsőként töltsük le a sablont a kis képre kattintva. Próbáltam ugyan az alaprajzot benyomorítni egy oldalba, de akkor sajnos nagyon kicsi lenne a két kocka. Így most 53*53 milliméteres kockákat alkothatunk, amit jól meg tudnak fogni a kis kezecskék.

 

 

 

 

 

A sablonokat nyomtassuk ki a két db A4-es vastag papírra (persze vékonyra is lehet, de a kocka akkor nagyon sérülékeny lesz…) Vágjuk őket körbe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az éleknél hajtsuk be az oldalakat valamint a kis fülecskéket is. Figyeljünk arra, hogy a hajtások pontosak legyenek, különben nagyon csálék lesznek a kockák.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kis fülecskéket ragasztózzuk be (ne egyszerre az összeset. Először az egyik, oldalt kilógó négyzeten levő 2 fülecskével kezdjük. Ezeket ragasszuk az odaillő oldalak belső oldalára. Ezután jöhet a másik oldalt kilógó négyzeten levő 2 fülecske. Ezeket is ragasszuk rá a  megfelelő oldalak belsejére. A harmadik fülecskékre is tegyünk ragasztót, ezeket a fennmaradó oldal belsejére ragasszuk fel – itt már nagy ellennyomást nem tudunk gyakorolni, így csak simítgassuk szép finoman az oldalakat, hátha maguktól szépen odaragadnak… 🙂 – végül a maradék kis fület is ragasztózzuk be és gyömöszöljük be a maradék résbe, reménykedve abban, hogy minden simán megy, a kocka sehol nem gyűrődik be és a fülecske semmibe nem akad bele. Egy kis simítgatás és ráolvasás után ez a fülecske is beragad a helyére. Ezek után már nem is említem, hogy próbáljuk meg mindezt sebészi pontossággal végrehajtani, hogy ne legyen csálé a kocka…) Ezután ugyanígy szereljük össze a másik kockát is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kész kockákat már oda is adhatjuk a gyerkőcnek, de felnőttek esetében is nagy tetszést arat… Kész gyönyörűség nézni, ahogy percekig rötyögnek azon, hogy az egér testére ráteszik a kacsa fejét… 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tesztelés alkalmával ez a játék átment a vizsgán, remélem a következő – még tervben lévő – játéknak is így fog örülni…

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.