Közzétéve:

Befőzés: hasznos listák

Ha valaki olyan eredendően laikus a befőzésben mint én, az még azt se tudja, mit mikor érdemes befőzni (magyarul: megyik gyümölcs mikor érik… melyik zöldség mikor zöldül…) Mondjuk azt már sejtem, hogy az eperről lecsúsztam idénre, de hogy a többi sok-sok gyümölcs és zöldség kavalkádjában kiismerjem magam, Andi kitalálta ezt a jó kis listát, ahol meg tudom nézni, minek mikor van szezonja. 

Ez kifejezetten hasznos lehet az olyan szétszórt egyedeknek, akik hetekkel a cseresznye érése, meglottyadása és a földre való lehullása után beállítanak a saját anyjuk kertjébe, hogy: “na hol az a cseresznye, jöttem szedni…” Hát már csak a földről lehetett volna felkapargatni megpimpósodott trutymó formájában…

Andi kitalált egy másik listát is, amibe beírkálhatjuk a lekvár-befőtt receptjeinket, azt hogy hol található a recept (könyv vagy weboldal) és a végén értékelhetjük is, hogy mennyire ízlett a családnak. Így később is tudni fogjuk, mi az amit érdemes megismételni és mi az ami inkább felejtős…

A listákat a kis képekre való kattintással letöltheted. (kivételesen most az én oldalamról, nem mintha más szellemi termékével akarnék ékeskedni, csak Andi oldalán ezek már nincsenek fent)

    

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.