Posted on

Befőzés: hasznos listák

Ha valaki olyan eredendően laikus a befőzésben mint én, az még azt se tudja, mit mikor érdemes befőzni (magyarul: megyik gyümölcs mikor érik… melyik zöldség mikor zöldül…) Mondjuk azt már sejtem, hogy az eperről lecsúsztam idénre, de hogy a többi sok-sok gyümölcs és zöldség kavalkádjában kiismerjem magam, Andi kitalálta ezt a jó kis listát, ahol meg tudom nézni, minek mikor van szezonja. 

Ez kifejezetten hasznos lehet az olyan szétszórt egyedeknek, akik hetekkel a cseresznye érése, meglottyadása és a földre való lehullása után beállítanak a saját anyjuk kertjébe, hogy: “na hol az a cseresznye, jöttem szedni…” Hát már csak a földről lehetett volna felkapargatni megpimpósodott trutymó formájában…

Andi kitalált egy másik listát is, amibe beírkálhatjuk a lekvár-befőtt receptjeinket, azt hogy hol található a recept (könyv vagy weboldal) és a végén értékelhetjük is, hogy mennyire ízlett a családnak. Így később is tudni fogjuk, mi az amit érdemes megismételni és mi az ami inkább felejtős…

A listákat a kis képekre való kattintással letöltheted. (kivételesen most az én oldalamról, nem mintha más szellemi termékével akarnék ékeskedni, csak Andi oldalán ezek már nincsenek fent)