Posted on

Húsvéti tasak csokitojásnak

Ez a húsvéti kis tasak első látásra nehéznek tűnhet, de nem olyan bonyolult megcsinálni (persze én nagy optimistán azt hittem, hogy nagyon künnyű lesz, de néha meggyűlt vele a bajom…) Tapasztalt kézimunkázók szerintem nagyon könnyen megalkotják. A tasakban a tojásokat természetesen nem a szentlélek tartja benn, hanem egy áttetsző fólia.

Hozzávalók: az innen letölthető sablon (amelyet a ksi képre kattintva tölthetsz le), olló, papír, ragasztó egy kis celofán vagy áttetsző fólia, vékony szalag és persze apró csokitojások. Körülbelül 10-12 deka csokitojás fér bele, persze ez a szemek nagyságától is függ.

Elsőként töltsd le a sablont:

 

 

 

 

 

 

Vágd körbe a tasakoformát, majd vágd ki a fehér részt az előoldal közepéről. Itt lesz a kis „ablak„, ahol átlátszik majd a csokitojás vagy cukorka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezután vágd ki a nyuszikat és a kis virágokat, majd az ablakos oldal mintás felén ragaszd fel a pdf-ben a leírás alatt található kis ábra alapján (vagy tetszőleges módon) ragasztóval, vagy kétoldalas habosított ragasztóval.

Ha ezzel megvagy, be kell hajtani a tasak oldalait. A leírás alatti kis ábrán próbáltam a nyilakkal érzékeltetni a hajtások irányát, de a lenti képen is látszik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezután a szélén levő fehér fülecskét ragaszd a tasak átellenes oldalának belső oldalára. Így kialakul a tasak formája, ezután jön az alja. A tasak alján lévő füleket hajtogasd be, először a kisebb füleket, aztán a nagyobb füleket hajtsd be, majd az először behajtott nagy fül alsó oldalához ragaszd hozzá az utolsó nagy fület.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekkor töltsd meg a tasakot kicsi csokitojásokkal, esetleg cukorkával, de olyan fajtával, ami egyenként be van csomagolva. Ne töltsd teljesen tele, mert akkor nem tudod szépen lezárni a tasakot. Ha benne vannak a tojások, a felső fület hajtsd hátra. A kis lyukakon fűzd át a vékony szalagot és elöl köss belőle masnit. És ezzel kész is a húsvéti meglepetés-tasak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megjegyzés: esetleg feltűnhetett, hogy a fotók minősége vagy színe hogyis mondjam… khmmm… kissé ratyi. Mondhatnám, hogy a retró stílus híve vagyok, és azért ilyenek, de bevallom férfiasan és őszintén, hogy este, sárgás lámpafénynél, zárt térben csináltam a képeket. De remélem ez nem von le a bejegyzés élvezeti értékéből…

Jó alkotást!