Posted on

Tojásfüzér a falra és egyebek

Kis színes papírtojásokból nagyon mutatós tavaszi dekorációt tudunk készíteni, ennek legegyszerűbb formája a tojásfüzér. Nem kell hozzá más, csak a letölthető sablon, amit kinyomtatunk, a tojásokat körbevágjuk (a görbített hegyű körömvágó ollót mintha ilyenre találták volna ki…) és tetszőleges módon füzért csinálunk belőle.

Én két-két ugyanolyan tojás közé ragasztottam be a fonalat, így a felakasztott füzér mindkét oldalán látszódnak a tojások. Ez a fajta tojásfüzér főleg akkor jó, ha nem a falhoz, hanem a szobán keresztül-kasul vezetve tesszük fel a füzért. Ebben az esetben viszont számolni kell azzal, hogy a ragasztó miatt a tojások száradás után girbegurbák lehetnek, ezért egy-két napig valamilyen módon (pölö Révay nagylexikon…) le kell nyomtatni a tojásokat hogy szépen kisimuljanak. (a füzérek felrögzítése a falra különlegesen jó alkalom arra, hogy konstatáljuk, milyen régen takarítottuk le a polcok tetejét, valamint megtaláljunk rég elveszettnek hitt tárgyakat…)

Ha csak a falra tesszük föl a tojásfüzért, akkor elég csak a tojások hátuljára felragasztani a fonalat. Természetesen lehet függőleges füzért is csinálni, amit a függönykarnisra simán föl lehet akasztani. (próbáljuk meg a függönykarnis leszakítása nélkül…)

A tojásmintát felhasználhatjuk másképpen is: ragasszuk hurkapálcika tetejére, és így beszúrhatjuk a cserepes virágok mellé, vagy ha egy csokorra valót csinálunk belőle, akkor egy vázába is betehetjük.

A tojásos sablon letöltéséhez katt a képre:

——————————-