Posted on

Decemberi falinaptár

December… mi mást is mondhatnék, mint hogy ez az egyetlen téli hónap, amit valahogy még képes vagyok elviselni, mert a családunkban igen sok ünnep koncentrálódik erre a hónapra – de valószínűleg sikítófrászt kapnék, ha ezeket komolyan is venném és igazából mindenre úgy készülnék fel, mint egy igazi Lila akác közből szalajtott jóanya és jófeleség. Nincs jófeleség, csak jófejség, így hát azt javaslom mindenkinek, aki kényszernek érzi a decembert, hogy lazuljon.

Először is: nemsokára itt a szülinapom, aztán jön a Mikulás és egyben gyermekem és és életem párja névnapja is. De közben ugye már pörög az advent ezerrel – itt lépett be a jófejség-faktor, miszerint az adventi kalendárium kérdését sikerült tök ellazulnom, de a gyerek ezt mégsem érzékeli, a titkot elárulom később…- aztán eljő a szehent kaharáhácsohony, amelyből általában annyit érzékelek, hogy rohanni kell mindenhova, utolsó percben ajándékokat venni, menüt tervezni, kaját venni, nem lehet kapni az egész városban pulykamellfilét, fát venni, csak sarokfenyő van már, takarítani, dec. 26-án próbálni izzósort venni, mert pont akkor égett ki a tavalyi és oda a fíling, a “felnőttek nem ajándékoznak egymásnak” megállapodás ellenére – mivel ezt egyvalaki felborítja – az utolsó utáni pillanatban viszontajándék után kajtatni stb. stb.

Szóval, aki ezt nem bírja, lazuljon el, én legalábbis lazulni fogok, nagy ívben tojok az ajándékvásárlásra (csak a gyerkőc kap, de az már megvan…) és Andi last minute 3 hetes karácsonyi tervezőinek segítségével (itt és itt találod) próbálom kordában tartani az eseményeket, ha már a 10 hetes karácsonyi készülődés sorozatot nem bírtam megcsinálni. Az ajándékvásárlásra kijelölt napokon – mivel azt már letudtuk –  inkább a karácsonyi dekorral fogok foglalkozni.

Aztán jön a szilveszter, amit tavaly sikerült sok-sok év után egy jó kis házibuliban töltenünk, hála és köszönet érte Katának, és remélem, idén is számíthatunk valami hasonlóra. 🙂

És hogy minden tennivalót, ünnepet, eseményt, bolhafülét fel tudjak jegyezni, ismét készült a falinaptárhoz jegyzetpapír, levélpapír és tennivaló lista.

A falinaptár és tartozékainak letöltéséhez katt a kis képre, és a megnyílt pdf-et már lehet is lementeni, nyomtatni.

Mindenkinek nagyon kellemes és legalább olyan élménydús decembert kívánok, mint amilyen nekem lesz. 🙂