Posted on

Ajándéktartó kockafigurák Mikulásra

Ha sok ajándékot szeretnénk adni a gyerkőcnek – illetve ha szeretnénk biztosítani a Mikulásnak, hogy  a sok ajándékot legyen mibe beletennie, miután már teletöltötte a kiscsizmát vagy a fuszeklit – akkor készíthetünk mi is hangulatos kis tartókat. Ezekbe a kockafigurákba belefér a Mikulás-csoki, de egyéb édességek, kisebb ajándékok, gyümölcs, sőt a virgács is.

Elsőként katt a kis képekre, töltsd le a figurákat, majd nyomtasd ki vastagabb, lehetőleg 200 gr-os papírra vagy műszaki rajzlapra.

  
  

 

 

 

 

 

 

Ezután vágd ki a figurákat (minden figura mellett ott van a használati utasítás, de pofonegyszerű az elkészítésük…). A kivágás nem nehéz feladat, egy gyakorlottabb ollóforgató ember kb. 15 perc alatt kivágja a figurákat – kivéve talán a fenyőfánál a díszeket és a csillagot, de aki már tavasszal túlesett a haladó húsvéti-kosár-kivágó kurzuson, az ettől sem fog agyhugykövet kapni…

 

Ha megvannak a figurák, akkor az éleket hajtsuk be a mellékelt ábra szerint (a negyedik képkockában). Itt szeretném megjegyezni, hogy a blogom eséllyel indulhatna a legrosszabbul fotózott blogok versenyén, de sötétedés után, sárgás lámpafénynél, mobiltelefonnal ennyire voltam képes. 🙂

Az 1. és a 2. fülecskéket mindig a figura hátuljára ragasszuk, a 3. és a 4. füleket pedig úgy, hogy összeálljon a doboz.

A hóembernek sityakját és a sálját, a Mikulásnak az integető karját, a fenyőfának pedig a díszeit kell külön felragasztani. Lehet rendes ragasztóval de lehet kétoldalas habosított ragasztóval is, így talán kicsit plasztikusabbak lesznek a figurák.

És a végeredmény: