Posted on

Cidrimókusból hűtőmágnes

Nagy kedvencünk itthon Cidrimókus. Egyrészt mert nagyon cuki, másrészt, mert állandóan listákat és akcióterveket készít, ami nekem, mint a Rendteremtő oldal nagy rajongójának, kifejezetten szórakoztató.

A mesék történetét is nagyon szeretjük, de ma a rajzokra koncentráltunk. 🙂 Cidrimókus figurája, és a barátja Pajti, megihletett minket és megcsináltuk a születésnapi jelenetet hűtőre mágnesezhető formában is.

Ehhez a Cidrimókus születésnapja című könyvből kimásoltam pár rajzot. Bevallom, évek óta csak számítógépen rajzolok – bár mióta iskolában dolgozom, sikerült beesnem pár rajzszakkörre, ahol kissé felelevenítettem rég elhalványult rajztudásomat… – de most nyomtató és nyomtatópatron híján az itthoni karanténkörülmények között kénytelen vagyok kézzel rajzolni mindent. Így Cidrit és barátját, Pajtit, valamint Pajti egyik kölykét is (Pajtinak 9 kölyke van, hát én csak egyre vállalkoztam…) megrajzoltam.
A színezés persze Lilike feladata volt.

Megrajzoltam a rendezvénysátrat, a pinyátát és pár lufit is.

Ezeket, ha a képre kattintotok (jobb egérgomb, kép megnyitása új lapon), ki lehet nyomtatni. De ne számítsatok a régen megszokott HQ nyomdai minőségre, ezek most csak a lefényképezett rajzaim… 🙂

Végül így nézett ki Cidri és Pajti a színezés után:

Mivel a sátrat véletlenül túl vastag papírra rajzoltam, és azt nem tartotta fenn a mágnes a hűtőn, megcsináltam gyorsan Cidri fáját is zöld és barna kartonból. Nos ehhez nem készült rajz, de a kész képről láthatjátok, hogy milyen. (külön készült a lomb és külön a fatörzs, amit aztán felragasztottam a lombra.)

Amikor az összes figurát kiszíneztük, vágjuk őket körbe, de nem kell nagyon pontosan. Simán lehet vastag, szabálytalan fehér keretet hagyni a figurák körül, elvégre a könyvbéli rajzoknak is ilyen a stílusa.

Ezek után már csak mágnest kell ragasztani a figurák hátára. Nos, ez nagyon egyszerűen hangzik, de honnan a viharból szedjen a hétvégén itthon sínylődő családanya felragasztható hűtőmágnest?

Hát mi itt is kreatívak voltunk, ugyanis a hűtőmön parkol már egy ideje egy csomó repi-hűtőmágnes, de az Újpesti Önkormányzat jóvoltából egy jó nagy, szárazon írható mágneses üzenőlapom is volt. Mivel ezt kb. 10 éve kaptam, már kissé elkoszolódott, a széle megrongyolódott, de most kiválóan újra tudtam hasznosítani. Alaposan lemostam, majd száradás után kétoldalas ragasztószalagot ragasztottam rá, darabkákra vágtam és ráragasztottam a kis kivágott figurák hátára. (csak a lufikra tettem egy darabot, a többi figurára többet, hogy jól megtartsa. A fára nagyobb darabokat kellett tenni.).

Ilyen lett a végeredmény:

Ha van időd és kedved, töltsd le a sablonokat, és csinálj te is Cidrimókusos hűtőmágnest!

Mélanie Watt: Cidrimókus születésnapja című könyvét itt találod (és most áprilisban hiperakciós is!!! 🙂 ) :

http://www.tessloff-babilon.hu/termek/konyvek/kepes-es-mesekonyvek/cidrimokus-szulinapja

Ugyanitt az oldal alján tök jó kis letölthető színezők is vannak, például Pajti és az ÖSSZES kölyke! 🙂