Posted on

Anyák napi apróságok innen-onnan

Ez egy mások tollaival ékeskedő poszt lesz – de azért nem teljesen, mert egy csomó mindent meg is csináltunk, nem csak úgy felelőtlenül felteszem ide mások anyák napi ötleteit, hanem előtte tesztelek, tesztelek, tesztelek… 🙂

Ebbe a bejegyzésbe kifejezetten egyszerű, nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető dolgokat gyűjtöttem össze. Sokat meg is csináltunk belőlük, és a színezés volt a leghosszabb munkafolyamat.

Jöjjön első számú ötletgyáros kedvencünk, a Krokotak. Nincs olyan kreatívkodó ember, aki ne ismerné. 🙂

Innen választottam ki pár mai kedvencet:

Elkészítésük hihetetlenül egyszerű, a letöltött sablonokon a figurákat tetszés szerint kiszínezzük (a maci esetében nem a könnyebb utat választottuk, és nem jegesmedvét csináltunk… :-D), aztán körbevágjuk az elemeket, a kosaraknál a sablonokat kivágjuk, ahol egyenes vonal van ott vágunk, a szaggatott vonalnál hajtunk. Hogy hol kell ragasztani, az is tök egyértelmű. Egy tipp hogy honnan szerezzünk vékony selyemszalagokat: én évekig gyűjtöttem az újonnan vásárolt ruhákban található kis selyemszalagokat, amivel a vállfára rögzítik a ruhákat. Ajándékkészítéskor tökéletesen használhatók. 🙂
Az ötből négyet itthon megcsináltunk, az ölelkező madárkásra már nem jutott idő, így annak a képét a Krokotakról másoltam be ide a galériába.

Jöjjenek a sablonok, letöltéshez katt a kis képre:

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

De nem csak a Krokotakon találni jó ötleteket.

A Red Ted Art oldalon találtam ezt a szép anyák napi pop up képeslapot. Így néz ki kinyitva, a külseje a legfelső képen látható.

Kívül is szív, alul-felül üres hely, hogy bármit odaírhass bármilyen nyelven 🙂 a benti szív meg kicsit kiemelkedik. A külső fekete szaggatott vonalnál kell körbevágni a belső szív oldalát, én direkt úgy vágtam ki, hogy a szaggatott vonal is látszódjon, mert az ilyet szeretem. 🙂 A szív körül levő halvány szaggatott vonalnál vágni kell, de ahol nincs szaggatott vonal, ott tilos! Különben kiesik a szív. A belső szív lapját rá kell ragasztani a külső szív túloldalára, de szigorúan csak a pop up szív körüli területet szabad beragasztózni, a szívet nem. Különben nem lesz pop up. 🙂 A sablon első oldalán található számos kis virágmotívum, nos ezeket tetszés szerint lehet fölhasználni, ide-oda lehet még a képeslapon ragasztgatni (én nem vittem túlzásba, csak két sarokra ragasztottam, de persze az egész oldalt be lehet virágozni), vagy külön is lehet mondjuk egy csokrot vagy egy váza virágot csinálni belőlük.

Íme a sablon:

*

*

*

*

*

Osztán egy képeslap a BuggyandBuddy.com oldalról, ami csak szívekből áll – ők színes papírból vágták ki a részeket, de szerintem egyszerűbb és kevésbé pazarló megoldás, ha kiszínezzük a szívecskéket (a kicsiket mindkét oldalon).

Sablon:

*

*

*

*

*

*

És végül – azt hiszem ennyi elég lesz a mai napra – jöhet egy cuki kis lajhármama a gyermekével. (már erre sem volt időnk, pedig nagyon szerettem volna megcsinálni)

A sablonon kívül kell hozzá még egy papírtányér, de az sem baj, ha csak simán keményebb papírból kivágsz egy karikát. Azt hiszem az elkészítés itt is pofonegyszerű. (Bár nem csináltam meg, de valahogy így képzelem: kiszínezed az elemeket, kivágod, a két lajhárt félbe hajtod, , vágsz egy papírkarikát, végül mindent a megfelelő helyre ragasztasz 🙂 )

Katt a kis képre a sablonért:

*

*

*

*

*

*

A lajháros sablont a ThatKidsCraftSite.com oldalon találtam.

Jó szórakozást, színezgetést, alkotást mindenkinek!