Posted on

Apák napi egyszerű nyomtathatók

Na most apák napi moralizálás helyett gyorsan leírok pár tippet, jó ötletet, mert már eléggé utolsó előtti pillanatban vagyunk. Találtam a neten számtalan aranyos dolgot, ezeket átmagyarítottam nektek.

Először is jöjjön a kitölthető apák napi nyakkendő, ahova mindenfélét (akár komolyan, akár viccesen) be kell írnia a gyerkőcnek az apukájáról. Ebből készült egy nagypapás verzió – itt egyszerűen csak papa-ként szerepel, de ez csak azért van, mert sokszor nem fért volna ki a nagypapa szó.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az elkészítése nagyon egyszerű, és a fakezűeknek is menni fog:

Katt lent a kis képre, töltsd le a sablont, nyomtasd ki és add oda a gyereknek. 🙂 A többit ő elintézi. Végül vágjátok körbe. 🙂

 

 

 

 

 

Az eredeti kép forrása: http://www.papertraildesign.com

Jöjjön egy kicsit nehezebb. Ez is csak azért, mert egy részét a képeslapnak NEKTEK kell megrajzolni. Ez a zakó alakú képeslap is nagyon egyszerű, szokásos módon a sablon letöltése után ki kell nyomtatni, körbe kell vágni. A gyerkőcnek kell kiszínezni, a nyakkendő alá lehet írni valami kedves apák napi üzenetet. Ezután viszont be kell hajtani a zakó két oldalát, és az üres részekre a felső sarokban lévő kis rajz alapján be kell rajzolnotok filccel a gallért, a gombokat és a zsebet a díszzsebkendővel… Vajon menni fog? 🙂

Katt a kis képre a sablonért:

 

 

 

 

 

A kép forrása: http://cahierjosephine.canalblog.com

Most jön egy még nehezebb, kissé összetettebb feladat: a cukorkatartó nyakkendő.

 

Ehhez kell még a papíron kívül:

egy átlátszó fólia, vagy nejlonzacsi darab
tű és vastagabb cérna
nameg persze egy zacskó csokidrazsé, cukorka, emendemsz, ilyesmi.

A sablont először is nyomtassátok ki. Katt:

 

 

 

 

 

Kétféleképpen lehet: ha fehér papírra nyomtatjátok, akkor utólag szépen ki lehet színezni. De lehet rögtön valami szép színes (kockás, csíkos stb.) papírra is nyomtatni. Ki kell vágni a nyakkendőt. A nejlon vagy fólia anyagból is ki kell vágni a nyakkendőt. Most jön a neheze: a fólianyakkendőt szép nagy öltésekkel rá kell varrni a papírnyakkendőre. (ha vastag papírra nyomtattátok ki, akkor célszerű először a lyukakat hegyes kisollóval vagy vastagabb tűvel előre átlyukasztani, ne a gyerkőc bajlódjon ezzel…)

A varrást az egyik oldal tetején, a nyakkendő széléről kell kezdeni, és ha a másik oldalon a nyakkendő tetejéhez értünk, akkor  – még mielőtt a tetején levő vízszintes egyenest is bevarrnánk, töltsük tele a nyakkendőt cukorkával. (vigyázzunk, ne töltsük túl, mert akkor kiszakadhat és oda a szép, gondos munka…)

A kis csík sem véletlenül van a papíron, erre lehet valami kis kedves üzenetet írni, aztán ezt a kis csíkot is dugjuk bele a nyakkendőbe.

Végül, ha már minden benne van, amit bele akartunk tenni, akkor a tetején be lehet fejezni a varrást.

A nyakkendő ötletét és a sablont a diecutterdesigns.com oldalon találtam.

A végére tartogattam egy kicsit egyszerűbbet.

 

 

 

 

 

 

 

Itt is csak nyomtatni kell a nyakkendőt, körbe kell vágni, és a gyerekek megrajzolhatják rajta aput. Végül leírhatják, hogy mi a szuper szerintük apuban. Ez ovis csoportoknak is jó, két nyakkendő fér el egy lapon. A gyerekek lediktálják, az óvónénik meg beírhatják a szöveget.

Letöltéshez katt a kis képre:

 

 

 

 

 

A kép forrása: https://www.teachersnotebook.com

Mára ennyit, lesz még folytatás, talán holnap…