Posted on

A víz napja

Ma van a víz napja – és ugye nem kell mondani, hogy mennyire fontos a víz az emberek életében és hogy mennyire fontos a vízzel való takarékoskodás.

Ezért – hogy kivédjem, hogy gyermekem ismét a televízió, a tablet vagy a telefon (a három veszélyes T) társaságában töltse a délutánt, alkottam egy jó kis színezős könyvecskét a témában 5 kicsi, egyszerűen megvalósítható  víztakarékossági ötlettel. Amellett, hogy felhívja a gyerkőcök figyelmét a témára, megtanulnak pár ötletet és még színeznek, ragasztanak, vágnak is.

A könyvecske igen egyszerű, elsőként töltsd le a pdf-et. (katt a kis képre)

 

 

 

 

 

 

Ezután nyomtasd ki két kölön papírra a két oldalt, igazítsd a nyomtatandó felülethez a méretet! Színezd ki az oldalakat tetszés szerint! (ez a lépés most nálam kimaradt a gyorsaság végett…)

A két papírt hajtsd félbe. Az első oldalon, ahol a cím van, vágj 5 csíkot (a szöveg alatt látszanak a csíkok…), de csak a papír feléig.

Csúsztasd egymásba a két félbehajtott papírt, kívül legyen az az oldal, ahol a csíkokat vágtad, belül legyen az, ahol az 5 tipp található.

A két előlapot az első oldal tetején lévő csap alatt ragaszd össze (a csap hátoldalát ragasztózd be és ragaszd a másik lap tetejéhez, ami üres. Ügyelj, hogy pontos legyen a ragasztás!) Ezután a két nagy hátoldalt egy vékony csíkban – a hajtás mellett –  ragaszd össze. Így a füzetke nem fog szétesni.

Íme a végeredmény:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És készen is vagy! Jó szórakozást!

Ne felejtsd el: hamarosan itt a húsvét! Számos letölthető vagy nyomtatott csomagot találsz a boltban:

http://www.papirmuhely.hu/uzlet/