Posted on

Tulipánfüzér március 15-re

Nnna, engem is elkapott a március 15-ei láz, persze ez nem azt jelenti, hogy napi 10-szer vigyázállásban meghallgatom a Nemzeti dalt, hanem – szokásom szerint – inkább valamiféle kreatív tevékenységgel fogok megemlékezni. (és remélem még sokan, akik ezt a bejegyzést látják és akik letöltik a sablont)

Szóval: a tulipánfüzér pofonegyszerű, még az ovisok is könnyedén ki tudják vágni a formákat. Nem kell hozzá más, csak pár piros, fehér és zöld papír, némi ragasztó, meg fonal a füzérhez.

Először is töltsük le a sablont a kis képre kattintva a szokásos módon. (katt a kis képre)

 

 

 

 

 

 

 

2. használjunk A4-es papírokat: pirosat, fehéret, zöldet

3. A legnagyobb tulipán sablonját nyomtasd a piros papírra. (többször is, attól függ, milyen hosszú lesz a tulipánfüzér)

4. A kisebb tulipánok sablonját nyomtasd fehér papírra

5. A virágok szárának és levelének a sablonját nyomtasd zöld papírra

6. Vágd ki a formákat! Egyszeren kivágható formák, még a nagyobb óvodásoknak is megy!

7. Állítsd össze a tulipánokat: alulra kerül a nagy piros tulipán. Ragaszd rá a szárat úgy, hogy a szár tetején egy 1-1,5 cm-es részt ragasztózz be, és azt

ragaszd a tulipánra. Legfelülre jön a fehér tulipán, ezt ragasztózd be, és ragaszd a piros tulipán közepére úgy, hogy a szárat is takarja.

8. Az elkészült tulipánokból készíts füzért: ragaszd őket egy zsinórra. Ovis vagy iskolás csoportban a gyerekek fényképét is bele lehet tenni a fehér tulipánokba. 🙂