Posted on

Szorgos Kishangya iskolába megy

Emlékeztek még Szorgos Kishangyára? Nem baj, ha nem… még tavaly apák napján pattant ki a fejemből a kis figura, de azóta nem nagyon szorgoskodott itt körülöttem. (ellentétben a kiskertben lakó haverjaival, akik igen szorgosan járkálnak be a nappalinkba mostanában… 🙂 )

Ámde most, hogy itt az ősz, úgy gondoltam, ideje a kis hangyát beíratni a suliba, és kicsit feldobni vele a gyerekek hangulatát. Mint már írtam vala egy korábbi bejegyzésben, én annak idején mindig kitörő lelkesedéssel vártam az iskolakezdést, ami persze pár hét alatt elpárolgott, de addig a pár hétig nem nagyon kellett semmi más, hogy feldobjon. Elég volt az új füzetek és írószerek Ápisz-szaga, az új könyvek végignézegetése, becsomagolása… Nekem ez anno mindig hatalmas élmény volt. Most azért látom a gyerekemen, hogy nagyon nincs kedve a második évkezdethez, így gondoltam, csinálok neki pár tolltartóba tehető kedves kis üzenetet is a szokásos füzetcímkék, órarendek és könyvjelző mellé. Ez még azoknak a gyerekeknek is jól jön, akik csak októberben vesztik el a lelkesedésüket. 🙂 Hiszen kedvességekből, odafigyelésből sohasem elég…

A pdf tartalmaz füzetcímkéket vegyes, fiús és lányos színekben, órarendet is különféle színekben, valamint könyvjelzőt és tolltartóba vagy uzsonnás dobozba tehető kis üzeneteket. Ezekből van pár előre megírt és vannak üresek is.

A könyvjelzőt és a kis üzeneteket én mindenképp laminálni fogom, szerintem aki teheti, tegye… 🙂 Az órarendet 180-200 gr-os papírra fogom nyomtatni, hogy félbehajtva meg tudjon állni, a füzetcímkéket meg persze öntapadós papírra.

A Szorgos Kishangyás iskolakezdő csomag letöltéséhez katt a kis képre:

 

 

 

 

Szorgos hétvégét kívánok mindenkinek!