Posted on

Szervező az otthontanuláshoz – vagy a hómofiszhoz

Saját tapasztalatból tudom, hogy ha az ember elkezd otthonról dolgozni, azonnal megváltozik az időbeosztása – és ez nem mindig jó.

Tudom, hogy nem mindenki van így vele, mert sok ember ösztönösen képes beosztani az idejét, de én erre sosem voltam képes. Ahogy első ízben otthonról kezdtem el dolgozni első gyermekem megszületése után (az ötnapos babával a hónom alatt hazaérvén a kórházból már várt egy 64 oldalas megszerkesztendő katalógus anyaga…) mindenfajta szervezettség megszűnt az életemben…
Az idő egyszerűen kifolyt a kezeim közül, nem bírtam időben kelni (ez mondjuk az átvirrasztott éjszakák és a hajnali szoptatások után érthető is volt), nem bírtam időben reggelizni, értetlenkedve néztem a többi anyukát – és még most is értetlenkedve nézem-, amikor reggel 9-kor már kint sétálgattak a babakocsival, 11-kor már ebédet kezdtek el főzni, miközben én még pizsamában bóklásztam otthon.

Nagy szerencsém volt, hogy a gyerk (évek óta így nevezem itt a blogon, nem gépeltem el… 🙂 ) sokat aludt, így nap közben tudtam dolgozni, de semmilyen normális háziasszonyi teendőre nem voltam képes. És nemcsak azért, mert amúgy sem vagyok ilyenekre könnyen kapható, hanem mert végül sohasem fért bele az időmbe. Utólag látom, ha megterveztem volna előre a napjaimat, akkor talán jobban sikerült volna az időbeosztás.

Most ismert okok miatt sokezer ember kényszerült arra, hogy otthonról tanuljon, dolgozzon. (Azért szeretek iskolában dolgozni, mert akár akarom, akár nem, merev rendszer van – megjegyzem, túl merev és túl rugalmatlan -, de ez a merev rendszer egy olyan szervezetlen embernek, mint én, jó, mert keretek vannak, valamihez tudom igazítani az életem. )

Szóval most talán sokaknak segíthet egy tervező, amibe előre beleírhatja a napirendet. Ehhez persze nem kell ezerszázalékosan tartani magunkat – ha csak részben betartjuk a terveinket, már többet haladunk, mint mindenféle tervezés nélkül.

A tervező 4 színben és fekete-fehérben is letölthető, ha nem akarod erre a drága színes patront pazarolni. Nyomtasd ki, ha tudod laminálhatod is, és akkor szárazon törölhető filctollal kitöltheted, majd letörölheted s újra kitöltheted stb….

A letöltéshez katt a kis képre:

*

*

*

*

Ez egy heti tervező, félórás bontásban, de csak reggel 9-től délután 6-ig. Hogy miért? Mert a reggelt és az estét mindneki ossza be úgy ahogy akarja… 🙂