Posted on

Répa alakú doboz

Bár már napok óta készen van az egyik húsvéti kedvencem, a répa alakú dobozka, időhiány miatt nagyon last minute módon tudom csak megosztani ezt az ötletet olvasótáborommal. Szerencsére nagyon egyszerű elkészíteni, csak nyomtatni kell, körbevágni és összeragasztani. A dobozka tetején a répa zöldjét egy vékony kis szalaggal kell átkötni, és már tölthetjük is bele a finomságokat (pardon, fordított sorrendben, előbb töltjük, aztán kötözzük… 🙂 )

A doboz sablonja a kis képre kattintva tölthető le.

Érdemes kicsit vastagabb papírra nyomtatni, 200 gr-os papírra, vagy műszaki rajzlapra, hogy strapabíró és tartós legyen. Tesztalanyom amint meglátta az összerakott dobozkát, rögtön jól megmarkolta és hadonászva fel-alá rohangált vele a lakásban, ilyen kiképzést egy sima 80 gr-os fénymásolópapír biztosan nem sokáig bírna (főleg ha még az is eszébe jut, hogy valakit vagy valamit csépeljen vele…)

Szóval, miután kinyomtattuk, vágjuk körbe a sablont. Kicsit sötétebb narancssárga vonalak mutatják, hogy hol kell a dobozt behajtogatni. Ha behajtogattuk az oldalakat, a kis fület ragasszuk a szemközti oldal belső felére. A dobozt töltsük meg kis csokitojásokkal vagy egyéb, kisebb méretű édességgel, ezután hajtsuk rá a doboz tetején lévő két narancssárga fület, ezután hajtsuk egymás felé a répa zöldjét ábrázoló két fület. Ezeket a szár tövénél kössük össze vékony szalaggal, így könnyen kinyitható és visszacsukható lesz. (a ragasztást nem javaslom ebben az esetben)

Nekem éppen csak színben abszolút nem passzoló kék szalag volt kéznél, természetesen javaslom a színben harmonizáló kötözőeszköz használatát. Amúgy a répadobozkába kb. 5-6 deka édesség férhet el, persze ez függ attól, hogy mit teszünk bele, és Kinder Schoko Bons-t töltöttem bele, mert imádom, és reménykedem benne, hogy a gyerekem lesz olyan lovagias és majd megkínál vele… 🙂

Remélem, kicsit sikerült megkönnyíteni a húsvéti készülődést (na jó, itt nem pont a nyomorult kis virágok körbevagdosására gondolok a húsvéti dobozkához…) és pár jó ötletet adni a kreatív hajlamú szülőknek. A következő bejegyzésemben szerintem arról lesz szó, hogy hogy nézett ki mindez a valóságban, átadva a gyereknek. (remélem a hóvihar elmarad és pár napos képet sikerül csinálnunk).

Addig is mindenkinek Kellemes Húsvétot kívánok!

——————————-