Posted on

Húsvéti szobadísz

Mivel az időjárási előrejelzések nem túl biztatóak az idei húsvétra – gondolok a szélviharra, esőre és hóesésre – úgy gondoltam, hogy csinálok még egy szobadíszt, ami egy kicsit komolyabb, más stílusú, mint az eddigiek. Ha már úgyis a szobában fogunk rostokolni húsvét hétfőn, legyen mit nézegetni…

Ennek a szobadísznek az ötletét a creationsbykara.com weboldalon találtam, és rögtön nagyon megtetszett. Bár nincs szép fehér kandallóm, ami fölé odaakaszthatnám (majd keresek neki alkalmas helyet a lakásban) mégis beleszerettem, és gyorsan megcsináltam hozzá a sablont is.

Első lépésként a kis képre kattintva töltsd le a sablont. (Ne lepődj meg, a végén van egy kis meglepi, kicsiknek szóló párkereső játék, a színes tojásokat kell összepárosítani)

 

 

 

 

 

 

 

Vágd ki a hat darab zászlócskát és a mellettük levő 6 pár tojást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezután fogd a tojásokat, és minden színpárból az egyiket hajts félbe (nem kell nagyon megnyomkodni a hajtásnál). Figyelj arra, hogy lehetőleg pontosan legyenek félbe hajtva a tojások. A félbe hajtott tojásokat hátul a hajtás élénél kend be ragasztóval, és ragaszd rá a színpárjának a közepére. (a sárga tojást a sárgára, stb…)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha megvan az összes tojás, így fog kinézni:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezután fogd a zászlókat és a tetejüket hajtsd be (halvány kis szaggatott vonal jelzi a hajtás helyét). Itt kell majd ráragasztani a zászlókat a zsinórra. Ha megvagy a behajtással, akkor fogj egy tojást és ragaszd egy zászlócska közepére. Ezt ismételd meg az összes többi zászlóval is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha készen vannak a zászlócskák, fogj fonalat vagy vékony spárgát (a barna spárga a zászlók színvilágához jól passzol) és ragaszd rá a zászlókat, kb. 5-6 cm-nyi távolságra egymástól (persze ha nagyobb távolságot akarsz átfogni a zászlófüzérrel, akkor lehet messzebbre is ragasztani őket egymástól, de az már nem néz ki olyan jól. Ebben az esetben csinálj több zászlócskát inkább…). Színsorrendnek a képen látható rózsaszín – narancssárga – sárga – zöld – kék – lila sorrendet ajánlom.

Ha készen van a füzér, aggasd fel a nappaliban lévő kandallóra, ennek hiányában bárhova, ahol jól mutat. 🙂

Én sajnos hirtelen nem találtam megfelelő felületet a lakásban, így csak keresztben a függönykarnis és a szekrény között tudtam kifeszíteni, de keresek neki egy jobb helyet, és (lehetőleg nappali fénynél) csinálok egy szebb képet is róla. Addig csak ez van, ami nem tükrözi híven, hogy milyen jól is néz ki a kész zászlófüzér (ráadásul sikerült túl messzire ragasztanom egymástól a zászlókat):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerintem ez egy elég egyszerű de nagyon látványos szobadísz, érdemes megcsinálni és gyönyörködni benne, míg kint tombol az orkán. Jó alkotást!