Posted on 3 hozzászólás

Patchwork tojás- és nyuszifüzér

Idén valahogy romantikus hangulatban ért a tavasz, és pár fantasztikus virágmintás textil, amit a neten láttam, patchwork-mintás húsvéti tojáskák és nyuszik rajzolására ihletett. És hogy a kisgyerekek is találjanak a dologban plusz játékot és szórakozást, a füzér nyuszikáihoz kis ruhák is vannak, amiket ők ragaszthatnak fel a nyuszikra. És bár lehet, hogy kissé macerás a nyulak és a ruhácskák kivágása, garantáltan megéri a szép végeredmény. 🙂

Lássuk tehát:

A tojások és az öltöztethető nyuszik letöltéséhez katt a kis képekre.

  

 

 

 

 

 

 

Nyomtasd ki a tojásokat és a nyuszikat lehetőleg famentes műszaki rajzlapra vagy 200 gr-os papírra.

Ha megvan a nyomtatás kötélidegzetet előkészíteni és jöhet a vágás 🙂 Vágd ki a nyuszikat, a nyuszik kis ruháit és a két lány nyuszi masniját. (a papíron 2 fiú és 2 lány nyuszi van. Az én képemen van egy plusz nyusziszett, de az egy másik projekthez tartozik… 🙂 ) Majd vágd körbe a tojásokat is.

Ha mindent kivágtál, jöhetnek a gyerekek, és a nyuszikat szépen felöltöztethetik. A a lány nyuszik hajába, de a ruhájára is kerülhetnek a masnik. (erre a fotóra is felkerült a másik szett nyuszi, de az már egy másik projekt…)

Miután a nyuszik megkapták a ruhájukat, válassz ki hozzájuk 5 tojást. Ragaszd fel őket egy zsinórra felváltva. Tojással kezd a füzért, majd nyuszi következzen. Végül tojással fejezd be.

És kész is a nyuszifüzér! A maradék tojást felhasználhatod egy másik füzérhez (nyomtass kis egy új adag tojást, így egy szép hosszú füzért készíthetsz belőle), de hurkapálcára ragasztva virégcserépbe dugható szobadíszt is készíthetsz belőlük.

Jó szórakozást!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.