Posted on

Papírlepkék, papírvirágok

Ez a bús-borongós idő arra késztetett, hogy egy kicsit tavaszibb hangulatot teremtsek itthon. Ezért úgy döntöttem, hogy – ha már a kertben nem repkednek – legalább a lakásban legyenek szép színes lepkék. És nem állok meg a lepkéknél, nemsokára csináok egy szép virágos díszítést is.

A lepkegyártás igen egyszerű, csak egy pár szép színes papír kell hozzá – akár a tavaszi papírokból is választhatunk, ahogy én tettem, de szép egyszínű papírokkal is lehet variálni – és a sablon, amely alant található.

Katt és töltsd le a lepkés illetve a virágos sablont:

  

 

 

 

 

 

 

Először is nyomtasuk ki a mintás papírokat. Ezután tegyük vissza a mintás papírokat a nyomtatóba és nyomtassuk ki rájuk a lepke- vagy virágsablonokat.

 

Ha megvagyunk a kellő számú nyomtatással, vágjuk ki a lepkéket/virágokat.

Ha kivágtuk a sok-sok lepkét vagy virágot és kipihentük ennek fáradalmait, fogjuk különböző színű és méretű lepkéket/virágokat és a nagyobbakra ragasszunk kisebbeket. Én csak olyan variációt csináltam, hogy egy nagyobbra egy kisebbett tettem, de simán lehet egy még kisebbet is rátenni, így a végső lepkénk állhat 3 különböző színű elemből is. A variációk száma végtelen. 🙂

 

Ha megvan az összes lepke/vagy virág/ akkor fordítsuk meg őket és ragasszunk a hátukra kétoldalas ragasztót.

 

Ezután már csak a felragasztás van hátra.

 

Természetesen nem muszáj a falra ragasztani, lehet füzért is csinálni belőlük. Én a lepkéket felragasztottam a szekrényajtóra, de a virágokból majd egy füzéres falidíszt szeretnék csinálni. Valamikor…