Posted on

Levélmanók

Igazán szép levélmanókhoz meg kell várni, hogy a levelek tényleg szép színesek legyenek. Így csak október végefelé lehet szép piros-zöld-barna-sárga levélmanókat gyártani. A leveleket érdemes minimum 1-2 napig préselni, mielőtt nekiállunk, hogy a manócskák ne legyenek összetekeredve, összetöpörödve és szépen megőrizzék a formájukat.

Tehát kezdésnek szedjünk szép színes leveleket és préseljük pár napig. A legjobb levélmanó formát a juhar- és a vadszőlő levelekből lehet kialakítani, mert ezek úgy néznek ki, mintha kis pelerinben melegednének a manócskák. (de végül az ember úgyis azokat a leveleket használja fel, amelyek szépen préselődtek és nem gyűrődtek vagy töredeztek össze.) Nem kell túl nagy leveleket szedni, mert akkor aránytalanul kicsik lesznek a manófejek!

Második lépésként nyomtasdki a sablont, amin a kiszínezhető manófejecskék vannak.

Letöltéshez katt a kis képre:

 

 

 

 

A manófejeket színezzük ki, (ha egy csoportnyi gyerekünk van, akkor mindenki színezzen ki egyet…) és utána vájuk ki őket. (könnyebb ha előbb színezünk és utána vágunk, ha először kivágjuk a fejeket, nehezebb kiszínezni)

levelmano1levelmano2

A fejecskéket egyszerű papírragasztóval oda tudjuk ragasztani a levelekhez. A manócskák sálját ragasszuk oda.

levelmano4

Ha megvannak a manócskáink, fogjuk egy zsinórt vagy vastagabb cérnát és cellux vagy szigszalag segítségével ragasszuk fel a manócskákat. Így megkapjuk a szép kis őszi manófüzért.

levelmano5

A füzérünket tegyük fel jól látható helyre, lehetőleg az óriásnappalinkban a márványkandalló párkányára, ha ilyenünk nincs, akkor bármi más is jó lesz… 🙂 Én az ebédlővitrint választottam.