Posted on 2 hozzászólás

Halloween last minute

Nos, ez egy igazi super last minute, hiszen ma van Halloween. Bár én annyira nem erőltetem ezt a dolgot itthon, szóval az időpont betartása sem olyan fontos – számomra még mindig kissé idegen ez az ünnep, de a gyerek mindenféleképpen élvezi az ökörködést, szóval akkor miért ne… 🙂

Tehát akkor indulhat idén is a tökök kivájása, a füzérek összeállítása és a bohóckodás. Persze előveszem a tavalyi aranyos kis tököket is, de idén új dolgokat is készítünk.

Bár nem szeretek más tollaival dicsekedni, de most idő hiányában a Krokotakról merítettem ihletet.

Először egy aranyos kis színezős cicust és tököt csinálunk, amihez nagyon jól jön, hogy megtaláltam a gyerekkori zsírkréta készletem maradványait. Csak megjegyezném, hogy ez a zsírkréta több mint 20 éves, az is lehet, hogy közelít már a 25-höz és kiválóan szuperál. Ennyit a kínai minőségről… 🙂
(jól megkíméltem az évek alatt, lett is belőle bajom az általánosban, amikor rajz órára lemásoltam egy festményt a zsírkrétával, ami egy tehenet fejő nőt ábrázolt. Messze jobb lett, mint az osztálytársaimé, akik közül sokan még a pálcikaemberkénél tartottak. Erre a nagyseggű Olga néni, akiből nem tudom hogy lehetett rajztanár, piros golyóstollal BELEJAVÍTOTT a zsírkréta-rajzba, és közölte, hogy nem ad rá osztályzatot, mert nem “zsírkréta technikával” rajzoltam… amiről fogalmam se volt, hogy micsoda mert ilyet soha nem tanított nekünk, de utóbb kiderült hogy arra gondolt, hogy a zsírkrétának minimum egy cm vastagon kell állnia a papíron… bizonyos tanároknak igazán jó érzékük van ahhoz, hogy ne csak az adott tantárgytól, hanem az élettől is elvegyék a gyerekek kedvét… ) No ennyit erről és csapjunk a lovak közé:

A kis képre kattintva töltsd le a sablont. Rá van írva minden, de azért itt is leírom, mit hogyan kell. 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Nyomtasd ki a  sablont. Ha füzért akarsz készíteni, többet nyomtass…

Ezután ceruzával vagy zsírkrétával színezd ki a cicust és a tököt.

A színezés után a fekete vonalak külső oldala mentén vágd ki a formákat. Könnyű formák, nem nehéz vágni.

Ha kivágtad a formákat, két dolgod van: a szürke vonalaknál kis vágásokat kell csinálni, a szaggatott vonalak mentén pedig hajtogatni kell.

A cicust a szaggatott vonalak mentén hajtsd úgy össze, hogy egy álló háromszög alakot kapj. A lábánál lévő két szürke csíknál csinálj egy-egy vágást és ezt a részt befele hajtsd meg. A fejénél lévő két szürke csíknál is csinálj egy-egy vágást, ezeken a vágásokon keresztül dugd ki a füleket és a cicus pofiját hajtsd előre. Így egyben marad a cica ragasztás nélkül.

A tököt szintén hajtogasd állóra, a száránál lévő szürke csíknál csinálj egy-egy bevágást, így tudod összeakasztani a tök szárait, így nem kell ragasztani a tököt sem. Ja, és hiába színezted ki a tök szárát, itt most kiderül, hogy a másik oldalát kellett volna… 🙂

A figurákat asztali dísznek is használhatod, de ha többet csinálsz, akkor füzér is lehet belőlük.

És persze nem lehet teljes a Halloween ijesztő dolgok nélkül, tehát csinálunk még egy raklapnyi rémséges denevért, halálfejet, mérges tököt és dühös baglyot is.

Ezt többféleképpen is csinálhatjuk: ha szeretnél jó sok festéket elhasználni, akkor a fekete sablonokat nyomtasd ki egy kicsit vastagabb papírra, és vágd körbe a figurákat. Ha kicsit takarékosabban akarod megoldani, és van netalántán egy nagy ív fotókartonod – hiszen milyen háztartás az, ahol nincs fekete fotókarton… – akkor nyomtasd ki azt a sablont, amin csak körvonalak vannak, vágd ki és valami világosabb ceruzával rajzold körbe a sablonokat a fotókartonon, majd vágd ki.

Persze a legjobb megoldás, ha van egy Silhouette Cameo vágógéped, mert akkor letöltheted a Silhouette sablont is, és a gépeddel szépen körbevághatod a fekete fotókartonon a figurákat. Bevallom én az utóbbit választottam. A legfontosabb, hogy a gép vágóélét jól állítsuk be, különben nem vágja át a fotókartont. Ne a gépi beállítást használd, mert az khmmm… rossz. 🙂

Száz szónak is egy a vége, itt vannak a sablonok, katt a kis képekre a letöltéshez:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Íme a kivágott figurák:

És feltéve a falra – persze bárhova és bármilyen felosztásban fel lehet őket tenni:

Így most már felkészülten várhatjuk a ma esti szellemjárást és bagolyhuhogást. Jó szórakozást nektek is! 🙂

Ha a tavalyi füzérekre is kíváncsi vagy, akkor katt a linkre.

 

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.