Posted on 3 hozzászólás

Halloween-i mulatságok

Bevallom őszintén, a Halloween sohasem ragadott meg túlságosan. Egyrészt a magyar kultúrától távol álló mivolta miatt (ilyenkor hangzanak el az ilyesféle idézetek: “már megint valami angolszász ökörség, mint a Valentin-nap, ami remek lehúzási lehetőség a kereskedőknek” stb., stb.) másrészt meg nem is nagyon tudtam hova tenni az egészet. Viszont a vidám kis figurák – mert hiába ijesztőek, egyben vidámak is a gonoszan vigyorgó tökfejek és a cikkcakkos boszisapkák, a dugóhúzó farkú fekete cicákról nem is beszélve… – valahogy mindig is nagyon tetszettek. Végül itt találtam  magam teljesen bedarálva a Halloween-életérzés által, és teljes lelkesedéssel valamint ifjonti hevülettel gyorsan terveztem pár figurát, amiből nagyon aranyos kis fali füzéreket vagy egyéb díszeket lehet elkészíteni. És nem utolsó sorban – Andi kérésének eleget téve – csináltam egy aranyos tökös kirakóst, a lényege mindössze annyi hogy a gyerekekkel együtt kell a tökre ráragasztani a szemeket, a szájat és az orrot. Elég nagy figurák, így a kisebbeknek sem fog gondot okozni a kirakás.

Szóval játékra föl, mulassunk egy kicsit a halál és az elmúlás ünnepének előestéjén a gyerekekkel – sőt utána is, mert mulatni egész évben lehet ám! Ha tatszik a Halloween-dekoráció, nyugodtan fent hagyhatjátok egészen az adventi-karácsonyi dekorációk elkészítéséig, amivel nagyon-nagyon hamar jelentkezni fogok… 🙂

A tökös kirakós figura letöltéséhez katt a kis képre:

 

 

 

 

 

 

 

A sablont nyomtasd ki színes nyomtatóval kicsit vastagabb papírra, a figurákat vágd körbe és a gyerekekkel együtt ragasszátok fel a szemeket-orrot-szájat a megfelelő helyre.

A füzér több elemet is tartalmaz (vigyorgó tökpofa, boszikalap, denevér és görbehátú cicus). A letöltéshez katt a kis képekre:

 

 

 

 

 

 

 

A sablonokat nyomtasd ki – lehet vékonyabb papírra is – majd vágd körbe a kis figurákat és ragaszd fel tetszőleges sorrendben egy zsinórra. És már kész is a füzér!

 

 

 

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.