Közzétéve:

Befőzőszezon indul!!!

Hajdanában-danában volt egy kertecske közepén egy apró sárgabarackfa. Amilyen aprócska volt ez a fa, az egyik nyáron olyan sok termést hozott. Nem volt más választás, mivel képtelenek voltunk ennyi sárgabarackot nyersen elfogyasztani, nekiálltam a lekvárfőzésnek. Nagyjából 70 üveg lekvárt főztem azon a nyáron, és biztosan nagyon örültem volna neki, ha gyönyörűen felcímkézhetem, és Martha Stuartot is pirulásra késztető módon szépen sorba rakhatom a lekvárjaimat a spájz polcain…

De sajnos nem címkéztem fel a lekvárokat, és spájzunk se volt, így hát csak a padláslépcsőre tornyoztuk fel a sok lekvárt (melynek tisztasága hagyott kívánnivalókat maga után…)… Természetesen az ízükből ez nem vont le semmit, de azóta is égető vágyat érzek, hogy tüchtig kis lekváros üvegcséket helyezzek el a konyhámban gyönyörűen felcímkézve, hogy ország-világ (és legfőképpen én) lássa, mennyire tökéletes háziasszony vagyok…

Nos, ha már lekvárosüvegre való címkéink vannak, már csak a lekvárfőzésnek kéne nekiállni! (a befőttekről nem is szólva…)

A kis képekre kattintva letölthetitek a kinyomtatható pdf-eket. Minden oldalon 10 db címke található. Nincs más teendő, csak ki kell nyomtatni egy öntapadós papírra, kivágni és felragasztani a címkéket. (és persze megfőzni és üvegekbe tölteni a lekvárt…) A címkékre – ha az ábra nem lenne egyértelmű – természetesen fel lehet írni, hogy miből van a lekvár és a készítés évét is.

Akkor jó lekvárfőzést és címkézgetést mindenkinek! Tényleg, kinek mi a kedvenc lekvárja?

Eper:

 

 

 

 

Egres:

 

 

 

 

Alma:

 

 

 

 

Alma:

 

 

 

 

Áfonya:

 

 

 

 

Cseresznye:

 

 

 

 

Vegyes erdei gyümölcs:

 

 

 

 

Körte:

 

 

 

 

Málna:

 

 

 

 

Meggy:

 

 

 

 

Őszibarack:

 

 

 

 

Ribizli:

 

 

 

 

Sárgabarack:

 

 

 

 

Szeder:

 

 

 

 

Szilva:

 

 

 

 

Ha esetleg valamit kihagytam, írjátok meg kommentben! Jó szórakozást!

 

Befőzőszezon indul!!!” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Szia!

    Szeretném ha tudnál citromos sárgarépa dzsem-es címkét készíteni.

    Nagyon szépek és gondoltam hátha van ötleted…
    Köszi

    1. Kedves Betti! Ez a citromos sárgarépa-dzsem olyan bizarrul hangzik, hogy tuti csinálni fogok hozzá címkét! 🙂

      1. 2016. szept.-ben csináltam citrom lekvárt. ISTENI! Bárhol meglalálod a receptet, 1 rész citrom, ugyanannyi cukor, pár pohár víz, vanilia darab, esetleg pici reszelt gyömbér.
        A magot NE dobd ki, ennek a pektin tartalmától zselésedik meg. Tisztítása macerás, azután viszont úgy érezheted, alkottál! 😀

  2. Janka!

    bodzaszörp!!!!! nekem már kész van két adaggal is és egyesével írtam-rajzolgattam rá a cimkéket.
    szerintem bodzaszörpöt sokan főznek, lenne keletje a cimkének is. 🙂

  3. Tudnál bodzavirág, -bogyó; akácvirág; pitypang címkét is? Most éppen ezeknek van szezonja, hektónyi szörpöt kéne befőzzek.
    Nagyon jók ezek a címkék, tetszenek 🙂

  4. […] címkéket használhatunk. Letölthető címkéket találtok a Papírműhely oldalán a “Befőzőszezon indul” című […]

  5. Szia! Épp áfonyát szeretnék befőzni, majd ajándékozni, de sajnos nem található címke. Tudnál ebben segíteni? Előre is köszi. Ildikó

    1. Küldtem mélen. 🙂

    2. Kedves Janka!

      Szeretnék kérni fügelekvár címkét, ha lehetséges!

      Hálás köszönet: Majer Csilla

      1. Kedves CSilla, rajta vagyok az ügyön, nem ígérem, hogymost rögtön, de talán pár napon belül tudok fügés címkét is csinálni. (nyári szüneti őrület van…)

  6. Datolyaszilva címkét szeretnék, ha nem lenne nagy kérés!!!
    Köszönettel:
    Schmidt Éva

  7. A sárgabarack címke nem letölthető! El tudná küldeni?
    Köszönöm!

  8. A sárgabarack címke nem letölthető! El tudná küldeni?
    Köszönöm!
    (Az előző hozzászólásnál hibás volt az email cím)

    1. Kedves László, küldve! 🙂

  9. Szia!Én sem tudom a s.barack címkét letölteni.Elküldenéd?Előre is köszönöm!(Nagyon szeretem a papírjaidat!:D)

    1. Kedves Anikó, küldve! 🙂

      1. Kinyomtatva!!!!!!!!Köszönöm szépen….:)

  10. Szia! Én is nagyon várom a Fügés címkét! Ennyi fügénk még sosem termett :-)). Előre is köszönöm!

  11. Sajnos a sárgabaracklekvárhoz való címkét nem tudtam kinyomtatni, ha van rá mód légyszíves küld el
    nekem. Előre is köszönöm.

    1. Kedves Judit, csak most láttam a beírásodat… egyelőre em tudom a weboldal adatbázisából előhalászni a címkét (valami miatt az ékezetes betűt tartalmazó fájlokat letiltotta a rensdszer úgy jó két éve és még nem tudtam mindent visszaállítani). Csak valahol az otthoni gépemen lesz meg… ha meglalam, elküldöm!
      Üdv:
      Janka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.