Posted on

Tervezz előre!

Sokszor, sokan mondják, hogy előre tervezés nélkül nem megy… na hát akkor tervezzünk!

Egy darabig nem használtam semmit, se noteszt, se határidőnaplót se semmilyen időbeosztó-időbeskatulyázó segédeszközt. De ahogy szaporodnak a feladatok, ahogy bővül a család (és ahogy öregszem és egyre szenilisebb leszek… 🙂 ) egyre nehezebb a dolgokat a fejemben tartani. Így hát szépen lassan betüremkedett az életembe az asztali naptár, a határidőnapló, a szép kis havi falinaptárak, a családi tervezők, az előre megírható listák és társaik. Maradi vagyok, így a mobilapplikációk és számítógépes alkalmazások kimaradtak az életemből. Sajnos nincsen papír- és nyomdafesték szaguk. (bár a technológia fejlődésével még ez is megtörténhet. Legutóbb macskatarkószag spray-t találtam és lábszőr harisnyát. Szóval már minden elképzelhető… 🙂 )

Jöjjenek a kedvenceim:

Legnagyobb és első számú kedvencem, amit mindig használok, telefirkálok és amolyan telefonkönyv-ismerőslista-jegyzettömb-ötletfüzet funkciót tölt be az életemben – és néha szendvicsalátétet is – az az asztali naptáram.

Második kedvencem a határidőnaplóm, amit egyrészt én csináltam, már ezért is szeretem. Másrészt mert tökéletesen használható elfoglalt anyaként, harmadrészt mert sötét estéken önvédelmi eszközként is kiválóan funkcionál. (van némi súlya az tény, de simán elfér egy női retikül egyéb tartalma – papírok, írószerek, zsepik, sminkcucc, pár pelenka, néhány matchbox és pár mumifikálódott szendvics és néhány maréknyi kekszmorzsa – mellett.)

Íme:

NaploNaptar3

(ha a képre kattintasz, előjön a weboldal, ahol megveheted őket. Igen, ennyi volt a reklám, és most folytatom.)

Végül a legeslegjobb, az éves tervező, amit a képre kattintva tölthetsz le:

 

 

 

Jó tervezgetést!