Posted on

Színezhető anyák napi meglepik

Találtam a neten pár színezhető apróságot, amit most megosztanék veletek. Elsőként jöjjön a Disney által alkotott, kis anyák napi váza wc-papírgurigából, amihez a virágok színesben, a “váza” köré ragasztható borító színezhető verzióban volt meg. A feliratokat magyarítottam rajta és a virágokból is csináltam egy színezhető változatot, elvégre nem minden háztartásban alapfelszereltség a színes nyomtató.

Ímé a váza:

AnyáknapiVazaDisney

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítése elég egyszerű: kinyomtatjuk a tetszőleges oldalakat (ha akarjuk színesben, ha akarjuk színezhetőben) – amit ki kell színezni azt kiszínezzük. A virágokat és a borítót kivágjuk, fogunk egy wc-papírgurigát és ráragasztjuk a borítót. (a borító a téglalap alakú kiszínezhető papír…) A nagy virág közepére ráragasztjuk a kis virágot, középen kis csillag alakban sniccerrel vagy hegyes kisollóval vágást ejtünk, és átdugunk rajta egy behajlós szívószálat. Ezzel kész a virágunk, tegyük be a vázába. A kis váza aljára ragaszthatunk egy négyzet alakú papírt, így a váza még stabilabban meg fog állni.

Katt a kis képre a váza letöltéséhez (az instrukciókat nem magyarítottam a pdf-ben. Asszem elég, hogy itt leírtam.)

 

 

 

 

A váza a family.disney.com oldalról származik.

Aztán a virágcsokros könyvecske kártya az angelstreetkids.com oldalról.

AnyáknapiKartyaASM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kártyát a következőképpen készítjük:

Nyomtassuk ki a kártyát, vágjuk ki a kártya két részét. A szaggatott vonalaknál hajtsuk félbe. Színezzük ki a virágcsokrot, és a csokor fölé-alá írjunk egy szép megszólítást.

A kártyákat a szaggatott vonalnál hajtsuk félbe, és csúsztassuk egymásba. Kívül van a virágcsokros kártya, belül van a másik, amibe beragaszthatjuk a fényképümket vagy rajzolhatunk valami szépet. 🙂 A szaggatott vonal mentén vékonyan összeragaszthatjuk, de össze is varrhatjuk a két kártyát.

Katt a kis képre a kártya letöltéséhez:

 

 

 

 

Végül jöjjön a virágos kártya, szintén az angelstreetkids.com oldalról.

AnyáknapiKartyaASM2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez egy harmonikaszerűen széthajtogatható kis kártya, aminek az elején van egy kis virág anya megszólításával, és ha széthajtogatjuk, ott van benne a virág szára mentén a kedves kis üzenet. Készült belőle egy változat felirattal és egy üres verzió is, hiszen nem muszáj azt beleírni, amit én kitaláltam.

Először is nyomtassuk ki a kártyát, és színezzük kis a három virágot különböző színekre. A virág szárát és a leveleket is színezzük ki. Vágjuk ki a virágokat, a legkisebbet ragasszuk a középsőre, majd ezeket ragasszuk a legnagyobb virágra. A virágokat ragasszuk fel a kártya tetejére (a szár tetejére a kis körbe.) A kártyát harmonikaszerűen hajtsuk össze és kész is.

A letöltéshez katt a kis képre:

 

 

 

 

Nos hát mára ennyi a last minute ötletekből. 🙂