Posted on 2 hozzászólás

Őszi színezők

Ma még kirándulgattunk, mászkálgattunk kint a szabadban, de holnaptól már csúf, esős borongós idő várható… Nos, az ilyen napokon jönnek jól a kis színezős, kivágós, ragasztós dolgok – persze természetesen a házi feladat elvégzése után, és tévézés/tabletezés/internetezés helyett…

Tehát kapja elő mindenki a nyomtatót és a színes ceruzákat no meg a hegyezőt – jut eszembe, ti is kihegyezhetetlen ceruzákkal találkoztok manapság? Mi folyton megjárjuk, elkezdjük hegyezni a ceruzát, aminek ripityára van törve a bele, így kb. 2 cm-es kis csonkig lehegyezzük, mire talán egyszer benne maradt a hegy… marha idegesítő, persze eszembe jutott az is, hogy általában gagyi, noname és/vagy nagyon olcsó ceruzákat veszünk… Vajon a nagyon márkás és nagyon drága ceruzák hegye jobban bírja a gyűrődést? Tapasztalatok?

Persze lehet színezni zsírkrétával is… 🙂 (a zsírkrétáról persze eszembe jut Olga néni, a hajdanvolt általános iskolai rajztanárom, aki – miután tökéletesen lemásoltam zsírkrétával egy festményt, amin egy tehenet fejő asszony volt, miközben az osztálytársaim még csak a pálcikaembernél tartottak  – képes volt a rajzba piros golyóstollal belejavítani és egyest adni, mert “nem a zsírkréta technikával” rajzoltam… máig se tudom, hogy mi az, de az biztos, hogy ott ő évekre visszavetette a rajzolási kedvemet és általában az iskolába és a tanulásba vetett hitemet… Igen, sajnos az ember tanárai nagyon meghatározóak tudnak lenni. Nemcsak a jók, hanem a rosszak is… )

Lényeg a lényeg, színezzünk, játsszunk, foglaljuk le magunkat és a gyerkőcöket is az elkövetkezendő borongós napokban, és ha zsírkrétát használunk, gondoljunk Olga nénire, és a zsírkréta-technikára… 🙂

Nem akarok más tollaival ékeskedni, ezek a színezők a Krokotakon voltak fellelhetők, én csak javítottam a minőségükön egy kicsit, és összefűztem egy pdf-be. Jó sok van, vannak őszi levelek, állatkák, sünik, mókusok, tökök, gyümölcsök, minden, ami ilyenkor kell.

Katt a képre, és lejön. 🙂

 

 

 

 

Jó színezést!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.