Posted on 2 hozzászólás

Őszi színezők

Ma még kirándulgattunk, mászkálgattunk kint a szabadban, de holnaptól már csúf, esős borongós idő várható… Nos, az ilyen napokon jönnek jól a kis színezős, kivágós, ragasztós dolgok – persze természetesen a házi feladat elvégzése után, és tévézés/tabletezés/internetezés helyett…

Tehát kapja elő mindenki a nyomtatót és a színes ceruzákat no meg a hegyezőt – jut eszembe, ti is kihegyezhetetlen ceruzákkal találkoztok manapság? Mi folyton megjárjuk, elkezdjük hegyezni a ceruzát, aminek ripityára van törve a bele, így kb. 2 cm-es kis csonkig lehegyezzük, mire talán egyszer benne maradt a hegy… marha idegesítő, persze eszembe jutott az is, hogy általában gagyi, noname és/vagy nagyon olcsó ceruzákat veszünk… Vajon a nagyon márkás és nagyon drága ceruzák hegye jobban bírja a gyűrődést? Tapasztalatok?

Persze lehet színezni zsírkrétával is… 🙂 (a zsírkrétáról persze eszembe jut Olga néni, a hajdanvolt általános iskolai rajztanárom, aki – miután tökéletesen lemásoltam zsírkrétával egy festményt, amin egy tehenet fejő asszony volt, miközben az osztálytársaim még csak a pálcikaembernél tartottak  – képes volt a rajzba piros golyóstollal belejavítani és egyest adni, mert “nem a zsírkréta technikával” rajzoltam… máig se tudom, hogy mi az, de az biztos, hogy ott ő évekre visszavetette a rajzolási kedvemet és általában az iskolába és a tanulásba vetett hitemet… Igen, sajnos az ember tanárai nagyon meghatározóak tudnak lenni. Nemcsak a jók, hanem a rosszak is… )

Lényeg a lényeg, színezzünk, játsszunk, foglaljuk le magunkat és a gyerkőcöket is az elkövetkezendő borongós napokban, és ha zsírkrétát használunk, gondoljunk Olga nénire, és a zsírkréta-technikára… 🙂

Nem akarok más tollaival ékeskedni, ezek a színezők a Krokotakon voltak fellelhetők, én csak javítottam a minőségükön egy kicsit, és összefűztem egy pdf-be. Jó sok van, vannak őszi levelek, állatkák, sünik, mókusok, tökök, gyümölcsök, minden, ami ilyenkor kell.

Katt a képre, és lejön. 🙂

 

 

 

 

Jó színezést!

2 thoughts on “Őszi színezők

  1. Szia! Csak a ceruzákra szeretnék reagálni. Bár nekem már elég nagyon a gyerekeim, régebbi tapasztalat, hogy az olcsó, noname ceruzákat tényleg nem érdemes, sőt nem szabad megvenni. Én elég korán megtanultam ezt, így főleg rajzra, technikára, iskolába már csak Faber Castellt vagy BIC Evolution színeseket vettem. Azt hiszem, ez utóbbit reklámozták úgy, hogy hajlítgatni lehet. Nos nem teljesen hajlítható, viszont gyönyörűen hegyezhető! 🙂 Bár ehhez a hegyezőnek is jó minőségűnek kell lennie, mert a gyengébbek nem bírtak vele!
    Jó munkát!

    1. Köszönöm a tippet! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .