Posted on

Madaras Képeslap Martha Stuart nyomán

Most az egyszer kivételesen (azért még lesz ilyen kivételes alkalom, de nem gyakran) nem én találtam ki a grafikát, amit felteszek a honlapra, hanem “loptam” Martha Stuart-tól. Igazából nagyon megtetszett a képeslap, és gondoltam, megkérdezem a Facebook-on, hogy kéritek-e a sablonját (asszem a továbbiakban tartózkodni fogok az ilyen könnyelmű cselekedetektől… 🙂  – és persze kértétek, így most teljesítem az ígéretet, és még remélem időben, hogy anyák napjáig el is készülhessen a képeslap.

A sablont egy kattintással a kis képen letölthetitek. Egy vastagabb papírra érdemes kinyomtatni, hogy a darabok tartósak legyenek. Ajánlom a formák kivágásához a görbített hegyű körömvágóollót – vagy persze ha van speciális, ilyen célra szánt ollótok, akkor azt. Nekem csak körömvágó ollóm van…

 

 

 

 

 

 

 

A darabok kivágása egyébként a faágacskák kivételével nagyon egyszerű, a faágacskák viszont izzasztóak lesznek… (Marthának megvan az az előnye, hogy sajátmárkás lyukasztókkal is rendelkezik a képeslap darabkáinak kivágásához.)

Remélem azért páran nekiveselkedtek, a madaras képeslap végeredménye a képen látható kompozíció lesz:

A szemeket és a kiscsibe csőrét filctollal rajzoljátok be. A faágacskákból nem terveztem a papírra olyan sokat, amennyi ezen a képeslapon van, de szerintem annyi is elég lesz (főleg a kivágási munkálatok miatt…)

Jó szórakozást, hamarosan még jelentkezem saját grafikás anyák napi mindenfélékkel! A kötőhártyagyulladás meg monnyon le! 🙂