Posted on

Gyümölcsös rágcsatartó dobozka

Az ember időnként feladja az elveit. Nincs mese… ha a gyerek rágcsálni akar, akkor addig fog küzdeni, amig rágcsálnivalót nem kap… Természetesen nem csináltam belőle rendszert, de időnként még én is megkívánok egy kis nasit… persze stílusosan csináltam magamnak pár nyári hangulatú kis dobozkát.

És akkor következzék a “mit csinálhatunk a nyári papírokból” című sorozat következő fejezete, amelyben bemutatom a rágcsálótartó dobozka elkészítésének menetét.

Először is nézzük meg a végeredményt:

Ilyet fogunk kapni, ha végigcsináljuk a következő egyszerű lépéseket.

GyumolcsosRagcsatarto9

1. katt a kis képre, és töltsd le a sablont. 4 gyümölcsös sablon van és egy üres, amit bármilyen színes papírra ki tudsz nyomtatni.

 

 

 

 

2. nyomtasd ki a papírokat. Ha lehet, minél vastagabb papírra nyomtasd ki, elvégre a dobozkának bírnia kell a strapát… a másik megoldás, hogy strapabíró legyen, ha laminálod a papírokat. Mivel éppen van itthon laminálógépem és még fóliára is tettem szert (ami amúgy elég gáz, egy kazal lamináló fóliám van, de tavaly költözéskor természetesen elkeveredtek…) ezért én a laminálós megoldást választottam.

GyumolcsosRagcsatarto2

3. Vágd ki a formákat, ami nem lesz nehéz, mert csak két hosszú slejfnit kell kivágni. Semmi fodor, bodor, csücsök sehol… 🙂 Ha van lyukasztód, akkor a sarkakban levő kis köröknél csinálj lyukakat. Ide fogjuk befűzni a szalagot, ami összetartja a dobozkát. Ugyan nekem van lyukasztóm, de azt sikerült éppen egy dobozba betennem, ami éppen a nagy ágy alatt van, ahol éppen most a gyerek alszik, akit nem fogok felébreszteni azzal, hogy kiráncigáom a dobozt az ágy alól – főleg mivel a férjem pár napja tuszkolt be elé egy összetekert szőnyeget is… szóval én egy hegyes kisollóval vágtam ki a lyukacskákat – ezzel is nagyon szépen meg lehet csinálni.

GyumolcsosRagcsatarto3

4. a szaggatott vonalaknál hajtsd be a doboz oldalait. Érdemes egy asztal lapjának az élénél behajtani, így tuti egyenes lesz a hajtás. (Ha laminálva van, akkor persze kicsit nehezebb, de egy kis fizikai ráhatással csodákat érhetünk el…)

GyumolcsosRagcsatarto4

5. az egyik behajtott lap alsó (középső) négyzetét ragasszuk rá a másik lap középső négyzetére. Ha lamináltuk, akkor érdemes pillanatragasztóval, ha nem, akkor elég papírragasztóval ragasztani. (ehhez nem készült kép…. 🙂 )

6. egy vékony szalagot, zsinórt vagy spárgát fűzzünk át a felső sarkakon levő kis lyukacskákon. A szalagot kössük szép masnira, és máris kész a rágcsatartó dobozkánk.

GyumolcsosRagcsatarto5

Megjegyzés: ha csak sima papírból csináltuk, akkor csak és kizárólag száraz, zsírmentes dolgokat tehetünk bel. Ezen rágcsálnivalók köre elég szűk, de mondjuk ropi, sós perec, buláta, kölesgolyó, cukorral bevont kölesgolyó stb. mehet bele. Ha lamináltuk, akkor sokkal strapabíróbb is a doboz, és bírja a nedvességet és bizonyos mértékig a zsíros dolgokat is. Pl. mehet bele almakocka, répahasábok, chips, burgonyaszirom, stb. Persze finomak ki kell utána törölni a dobozt…

Mára ennyit jó rágcsálást mindenkinek!

Ezt már láttad?

UtiokmánytartoKep2016