Posted on

Csináldmagad őszi társas

Az idei halloween annyira nem ihletett meg, mint ahogy minden lelkes, otthonülő-és-semmitse-csináló kisgyermekes anyukát meg kéne ihlessen…  Feltettem a tavaly Silhouette Cameoval kivágott fekete cuccokat a falra és nem sminkeltem ki magam 2 napig. Ez elég is volt a kellően ijesztő hatás eléréséhez… 🙂

Viszont pár nappal később mégis csak ihletet kaptam, és elkezdett egy jó kis társasjáték ötlete körvonalazódni a fejemben. Amikor végre sikerült a ködből kihámoznom mit is akarok, (nem könnyű ez egy alapvetően köddel teli fejű kismamánál…) gyorsan megalkottam a társast és elrohantam kinyomtatni. Tegnap este le is teszteltük a játékot, és hallatlanul jókat szórakoztunk közben. (persze még jobb lett volna, ha nem este fél 10-kor kezdjük el, de nincs szórakoztatóbb látvány a félálomban vergődő apánál, amint éppen eljátssza, hogy ő egy villanykörte, amit éppen becsavarnak és a végén elkezd világítani…)

Szóval a társasjáték lényege:

Van egy nagy tábla. A táblán különféle mezők (huhh, mint minden társas játékban… 🙂 ).  És vannak kártyák, amiket a játékosoknak a játék előtt kell kitölteni (már az is egy jó móka, hogy különféle találós kérdéseket, utánzós feladatokat vagy ügyességi gyakorlatokat találjatok ki…). És van egy nagy dobókocka, amit szintén a játékosoknak kell megcsinálni a játék előtt.

HalloweenTarsasKepFB

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha valaki nevető tökre lép, annyit kell előre lépnie, amilyen szám a tök mellett van. Ha valaki morcos tökre lép, annyit kell visszalépnie.

Ha valaki cicás mezőre lép, annak húznia kell egy cicás kártyát, amin vicces ügyességi feladatok vagy tornázós feladatok vannak (így lehet jól megmozgatni a tévézésbe belepunnyadt családtagokat.)

Ha valaki baglyos mezőre lép, húznia kell egy kártyát, ami valamilyen furfangos kérdést, találós kérdést vagy műveltségi kérdést tartalmaz.

Ha valaki boszis mezőre lép, akkor boszis kártyát húz. A boszis feladatok a legszórakoztatóbbak, itt valakit vagy valamit utánozni kell, vagy el kell játszani valamit. Itt aztán szárnyalhat a fantázia, mindenféle ökörségt ki lehet találni, mi dőltünk a röhögéstől…

Ha valaki pókhálóra lép, akkor beleragad és egy körből kimarad.

Ha denevéres mezőre lép, oda kell átrepülnie a táblán, ahova a nyíl mutat. Itt lehet jól is járni, de lehet rosszul is járni, mert van amikor sokat lépünk előre, de van amikor vissza kell lépnünk…

Ha valaki üres mezőre lép, ott nem kell csinálni semmit.

Az győz, aki először a célba ér.

A társas direkt fekete-fehér. Nem kifejezetten a Halloween miatt, inkább azért, hogy a színes nyomtatásért ne húzzon le egy vagyont rólunk a CopyG…, és mert így ki is lehet színezni utólag. Pl. a tökös mezőket naracssárgára, stb. stb. (update 2016: azért készült egy színes verzió is… 🙂 )

A társasjáték táblája A3-as méretű, így valószínűleg azzal el kell csattogni valahova, ahol tudnak ekkorát nyomtatni. A többi normál A4-es. Nyomtatáskor semmit se kell oldalhoz igazítani.

Letöltéshez katt a kis képekre.

A társas táblája fekete fehérben és színesben:

  

 

 

 

A társas kártyái, a dobókocka és a játék leírása:

 

 

 

 

Jó szórakozást!

u.i.: bábuk nincsenek a társasban, ehhez már nem volt lelkierőm. Mi LEGO figurákat használtunk, de ki lehet szedni egy másik társasból is a figurákat.