Posted on

Áprilisi letölthető falinaptár

Április az első olyan hónap, amikor igazán jól tudom magam érezni… 🙂 Bár olyan szerencsénk volt, hogy idén a március szinte kifogástalan volt, nem volt hóvihar, se ítéletidő – az elmúlt években bőven kijutott az ilyenekből márciusban (természetesen a március 15-ék miatt emlékezetesek. Pár éve hóesés volt, de volt simán orkán is…)

Ahogy ilyenkor lenni szokott, nekiálltunk a keti munkának, ami – bár csak 4 nm-ről van szó – igen komoly erőfeszítéseket követel tőlünk, igazi városbéli puhányok-nyavalyásoktól. Szerencsére erdő közelében lakunk, így ha akarunk, szinte mindennap kint héderelhetünk a természetben. A Farkas-erdőben már elkezdtek virágozni a kis tavaszi növények, így a tegnapi séta alkalmával (nem is igazán séta volt, mint végre féktelen száguldás a bicajjal… 🙂 )szóval tegnap rengeteg ihletet kaptam a természettől és a Halassy Olivér uszoda előtti virágágyásoktól.

Így lett most ez az áprilisi falinaptár szép árvácskás.

Jó is lesz, ha gyorsan elkezdjük beírogatni a naprátba az áprilisi programokat, elsőként persze ami a legfontosabb, az a könyvtárosok világnapja április 14-én. 🙂 De azért még van pár fontos dolog, írom sorrendben:

Április 3. – csillagászati világnap

Április 7. – az egészség világnapja

Április 8. – a roma kultúra világnapja

Április 12. – az űrhajózás világnapja

Április 14. – a könyvtárosok világnapja

Április 22. – a Föld napja

Április 29. – nemzetközi táncnap

Persze ez a lista szubjektív, vannak még különféle jeles napok, világnapok, de én a számomra kedveseket válogattam ki. Ezekre lesz érdemes valami jó kis játékot, színezőt vagy feladatokat csinálni a gyerekeknek – remélem időm is lesz rá. (ha nem, akkor majd válogatunk a régiekből…)

És persze ne feledkezzünk el  a húsvétról sem, ami idén április 16-17-én van. Erre az alkalomra majd szépen előszedem a régi, több éves bejegyzéseket is, és a sok ingyen letölthető papírcuccot, de készültem megvásárolható dolgokkal is, amivel már tömve van a bolt.

De addig is, amíg eldöntitek, mit csináltok a gyerekekkel ezekre a jeles alkalmakra töltsétek le a falinaptárat, katt a kis képre, és mehet a nyomtatás. Van benne színes, színezhető és a mostanában nagy kedvencemmé vált árnyékképes is.

Katt:

 

 

 

 

 

 

Jó tervezgetést, hamarosan jövök újabb színezőkkel! 🙂